Magazin Putovanja

TOP 5 plaža na Drini čija lepota nikog ne ostavlja ravnodušnim (VIDEO)

plaze-na-drini
Foto: Printscreen

Plaže na Drini idealan su izbor za one koji odmor planiraju da provedu u Srbiji.

Kupanjac, lenčarenje na suncu i brčkanje u vodi ne mora da znači isključivo odlazak na more. Ako vam je draža reka, ako vam se ne putuje daleko ili ako trenutno niste pri novcu, nije loša ideja letovati u Srbiji.

Reka Drina, recimo, ima toliko lepih plaža koje vredi videti, a ugođaj će biti sjajan garantovano.

Rajska plaža Bratunac

Sam naziv upućuje na ono to vas čeka tamo – neverovatna boja vode, pogled na okolno zelenilo koji briše sav stres, izležavanje na ležaljkama…

Plaža o kojoj se mnogi raspituju nalazi se na levoj obali Drine, na magistralnom putu Bratunac – Mali Zvornik, u selu Krasanopolje, na oko sedam kilometara od Bratunca.

Vrlo je popularna i među lokalnim stanovništvom, ali i među gostima iz Srbije i drugih zemalja.

Ovo mesto neki čak zovu i bratunačkim morem jer kažu da je tamo osećaj nakon kupanja u Drini skoro kao na moru, ako ne i lepši.

Kažu i da je tamo kupanje sigurno jer uvek ima instruktora plivanja i spasioca.

Osim brčkanja u prelepoj reci, na Rajskoj plaži su vam na raspolaganju i tereni za tenis i male sportove, tobogani, peščana brda za decu. Tu možete i da roštiljate, da se okušate u pecanju i adrenalin parku. A ako vam se svidi i da iznajmite kamp-prikolicu.

Ova plaža je inače jedna od najtraženijih među Srbima leti, često i više nego neke na moru.

Žićina plaža

Žićina plaža na Drini jedna je od najlepših i najdužih rečnih plaža u Srbiji i nalazi se na 1,5 km od centra Banje Koviljače. Tokom letnje sezone brojni posetioci svakodnevno dolaze na ovo kupalište u potrazi za osveženjem, druženjem i opuštanjem…

Tokom vrelih julskih i avgustovskih noći mladi se na Žićinoj plaži okupljaju i zabavljaju, uz rok svirke i maskenbale.

Duž plaže koja se prostire na tri kilometra drinske obale ima nekoliko improvizovanih objekata gde može da se popije piće i pojede riba.

Uz kupanje u čistoj i smaragdnoj Drini popularna je i odbojka na pesku, a na plaži su često i ribolovci.

Do Žićine plaže iz Beograda se dolazi za dva sata vožnje, auto-putem Beograd-Ruma, zatim ka Šapcu i Loznici. Kod Banje Koviljače se skreće desno ka Drini, a do Žićine plaže vodi makadamski put.

Šotrina plaža

Nadomak Banje Koviljače, na putu prema Malom Zvorniku, na Drini se nalazi popularni etno turistički kompleks. Mesto na Drini gde je kupalište je romantično, a na njemu je Zdravko Šotra snimao brojne scene serija po romanima Mir Jam.

Drina je brza, ali na tom mestu postoji sprud koji je usporava, čak tok malo skreće na desno i nekolko metara nosi na suprotnu stranu, tako da je u tom delu bezbedno i za decu. Drina radi kao prirodni đakuzi i pruža izvaredno rashlađenje i masažu kada ležite na kamenju u plićaku.

Kad su temperature preko 30 stepeni, ovo je izvanredno mesto da provedete dan.

Ova plaža kod Banje Koviljače je kamenita, ali kamenje nije oštro, pa je ležanje na njemu u vodi vrlo ugodno,

Jaz

Plaža Jaz nalazi se 12 km uzvodno od Višegrada, u Međeđi.

Posetioci kažu da je u toku letnje sezone to najbolja plaža na Drini u Višegradu. Svojim gostima Jaz nudi kafe bar, restoran nacionalne kuhinje, dečiji bazen i igralište, prostor za kampovanje.

Pored kupanja u Drini, gosti mogu iznajmiti kanu, pedalinu ili motorni čamac, opremu za pecanje… Gostima su na raspolaganju toaleti i tuševi.

Tu su i bezbedni bazeni za decu, tobogani, igraonice, dobar izbor pića i jela, prvenstveno domaće kuhinje.

Rogačica

Na 12 km od Bajine Bašte nalazi se plaža Rogačica, na ušću istoimene reke u Drinu. Na plaži se nalaze dva kafića, tako da se lepo možete osvežiti.

Za ovu plažu kažu da je najlepša i najpristupacnija plaza na toku reke Drine između Bajine Baste i Ljubovije i da je svakako vredi videti.

TOP 5 jezera u Srbiji za maksimalno uživanje u prirodi i beg iz gradske vreve

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link