Magazin Putovanja

Čuruški dragulj prirode je najpopularnija plaža u Srbiji i mesto za potpuno opuštanje

curug-stara-tisa
Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Ukoliko se nađete u blizini Novog Sada, a imate dan ili dva slobodnog vremena, obavezno skoknite do Čuruga. Čurug je selo koje više podseća na gradić, sa oko 8.000 stanovnika, a pripada Opštini Žabalj.

Nalazi se na reci Tisi koja je tu formirala jedan vrlo interesantan detalj, pa ovaj gradić ima poseban šmek. Zato je i u samom vrhu omiljenih letnjih destinacija u Srbiji.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели • mesto gde nastaju uspomene • (@plazacurug2021)

Tu se nalazi takozvana Mrtva Tisa. Kako je ova pitoma panonska reka menjala svoj tok, Čurug je dobio dragulj prirode. Tisa je otišla na drugu stranu, ali je za sobom ostavila jezero dužine od oko 10 kilometara.

To je mesto za potpuno mirno vreme koje možete provesti u Čurugu, nauživati se, pojesti ukusnu domaću vojvođansku hranu, pa se vratiti nazad svojim svakodnevnim obavezama.

Meštani su skoro dobili i renoviranu plažu sa sveže postavljenim suncobranima od trske i fino posutim sitnim peskom, prenosi Nova.rs.

U okolini se nalaze vikendice koje izlaze na vodu, a ribolovci mogu da uživaju u čarima pecanja.

Važno je da se napomene da je pecanje bez dozvole strogo zabranjeno, kao i upotreba motornih čamaca. Dozvoljena su samo plovna vozila koja su na „ljudski pogon“, odnosno ona koja se pokreću veslanjem – kako se ne bi remetio sklad ovog zaštićenog prirodnog područja.

Izvor:Nova.rs

Srpski Tajland je oaza netaknute prirode gde će vam društvo praviti galebovi, patke i labudovi

57 Shares
Share via
Copy link