Magazin Srbija

Zlatibor odavno više nije netaknuta priroda, već gomila betona, kranovi i gradnja koja izmiče kontroli (VIDEO)

zlatibor
Foto: Printscreen

Zlatibor već odavno nije netaknuta priroda, pre je grad na planini i sinonim za izgradnju koja izmiče kontroli. Kako izgleda i šta mogu da od njega očekuju turisti koji odluče tamo da odu na odmor, pokazuje jedan snimak koji kruži društvenim mrežama, piše Nova.rs.

Uz pitanje – kad iz Novog Beograda odeš na Zlatibor, u čemu tačno uživaš – jedan korisnik Tvitera postavio je snimak iz centra Zlatibora.

Na njemu se vidi samo gradilište – ogromne zgrade koje niču kao pečurke i koje dominiraju centrom. Dizalice, kranovi i gomila betona je sve što će posetioci moći da vide s prozora svoje sobe, ako smeštaj uzmu u centru. Drveća – nigde.

To je pokrenulo lavinu komentara na Tviteru.

Za početak neki kažu da je sada Novi Beograd mnogo lepši i da ima više zelenila i da na Zlatiboru nemate osećaj da ste na planini. Zamišljaju i kako je onima koji smeštaj ne uzmu na višim spratovima, a ironično ističu šta je sad „lepota prirode“.

Snimak ne deluje nimalo privlačno, ali srećom, Zlatibor ipak ima šta da ponudi onima koji bi da uživaju u pravoj prirodi – ali podalje od centra.

Izvor: Nova.rs

Arhitektonsko čudo na Zlatiboru ima temelje uže od zgrade i prkosi svim zakonima fizike (FOTO)

Ekipa Luftike

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Pa baš je tako, Novi Beograd ili Zlatibor, u čemu je razlika? U čemu to uživaš? Kanda se sve to malo otelo kontroli i podivljalo. Svi bi svoje parče Zlatibora. Svako malo čujem da je neko od poznanika kupio stan tamo, eto, imao neke pare, pa da ih uloži u nešto. To je danas postala dobra investicija. A šta će za koju godinu kad više nikome ne bude zanimljivo da ode tamo? I tamo će biti zgradurina koje stoje prazne, kao i u Beogradu. Lično, zaobilazim Zlatibor u širokom luku jer me ovo uopšte ne mami. Ja bih jednu kućicu, sa dvorištem, sa ‘behatoning bau’ stazicama, sa borovima, grmljem i cvećem, da deluje pomalo divlje. Da kad odem, mogu dušu da odmorim.
    Na današnjem Zlatiboru, osećala bih se, čini mi se, gore nego u Beogradu.

148 Shares
148 Shares
Share via
Copy link