Novi Sad Vesti

Marinika Tepić: Ko je plaćeni ubica uhapšen u Novom Sadu? (VIDEO)

hapšenje novi sad
Foto: printscreen

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je na svom X (Twitter) profilu snimak hapšenja, za koje tvrdi da se desilo u Novom Sadu.

Ona u svojoj objavi postavlja pitanje i „ko je taj plaćeni ubica“, ali i navodi da premijer Vučević krije ovaj uspeh policije.

„Ko je ovaj plaćeni ubica uhapšen u NS? Priznao da ga plaća Niko Uskoković, šurak Goranca, da ubije Snajperovog brata? Ali premijer Vučević krije ovaj uspeh policije! Koga se plaši? Goranca? Hoće sam tendere? Bez Zvonka? Poraslo dete…kao Belivuk? A upozoravala još pre 4 godine“, napisala je Tepić na svojm X profilu i objavila snimak hapšenja.

Tepić je u istom postu na mreži X objavila i video svog gostovanja na N1 od, kako je navela, pre četiri godine i u kojem je rekla da je Niko Uskoković osuđivani narko diler koji je učestvovao u izgradnji vrtića na Klisi u Novom Sadu, a koji je, kako je navela, „na sva zvona najavljivao“ tadašnji gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Kako je u oktobru 2022. godine pisala Nova.rs hapšenjem dvojice pripadnika novosadske Žandarmerije, koji su zloupotrebili položaj čuvajući Gorana Kovačevića Goranca bio je početak kraja dobrih odnosa između lokalne vlasti i ovog osuđivanog narko dilera iz Vrbasa. Iako bogatog kriminalnog dosijea i sa aktivnim sudskim postupkom zbog otmice, Goranac je bio i poslovni partner novosadske vlasti, koja je javno dodeljivala poslove firmi njegovog šuraka, pisala je tada Nova.rs.

Kako je Nova tada navela, firma „Suuniko Solutions“, sa sedištem u Veterniku koju je 2018. godine osnovao Niko Uskoković, šurak Gorana Kovačevića Goranca, dobila je posao rekonstrukcije parkirališta na delu Bulevara oslobođenja, vredan 16 miliona dinara bez PDV-a. I sam Uskoković je takođe osuđivan zbog trgovine narkoticima, a 2012. godine je policiji i priznao trgovinu drogom na teritoriji Vojvodine, zbog čega je narednih pet godina proveo u zatvoru.

Svega par dana nakon izlaska, ranjen je u pucnjavi kod OŠ „Đura Daničić“ u Novom Sadu, pema saznanjima Nova.rs. Istraga je smatrala da je meta pucnjave ispred škole zapravo bio Goranac, jer se Uskoković u tom momentu služio njegovim vozilom. Pucnjava se dogodila usred dana, tokom smene đaka u školi, u momentu kada je na ulici bilo na desetine dece.

Ranjeni Uskoković je odmah prevezen u Urgentni centar, gde ubrzo stiže i Goranac, i to u prijateljskoj pratnji tadašnjeg šefa novosadske kriminalističke policije Saše Barjaktarovića, koji je ubzo nakon toga smenjen, navodi Nova.

Godinu dana kasnije, Uskoković u junu 2018. godine registrovao „Suuniko Solutions“ i proveo oko pola godine kao direktor. Potom je funkciju, kao i vlasništvo nad firmom, preuzela druga osoba, a Uskoković je pre godinu dana izašao iz firme, kad je u APR izbrisan kao jedan od zastupnika. Firma je prvobitno registrovana kao konsultanska, a potom je promenila delatnost u izgradnju puteva i auto-puteva. Nova delatnost je donela i nove poslove, te je “Suunioko Solutions” ubrzo počela da dobija poslove na gradskim i pokrajinskim tenderima za kapitalne investicije.

Stranka slobode i pravde je, navodi se, u više navrata podsećala na Gorančevu povezanost sa lokalnim SNS, a poslednji od njih je bio i rekonstrukcija platoa ispred Srpskog narodnog pozorišta, u najužem centru Novog Sada, navodi se u tekstu Nova.rs.

Izvor: N1

Trojac uhapšen u gradskom autobusu u Novom Sadu, sumnjiče se za tešku krađu (VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
15 Shares
Share via
Copy link