Magazin

Pismo Ane Volš od pre 15 godina, predskazanje noćne more u koju će se pretvoriti američki san

ana-vols
Foto: Instagram/anawalshe

Bila je Ana Ljubičić, pre nego što se preselila u Ameriku i postala uspešna, poslovna žena. Studentkinja Filozofskog fakulteta, buduća supruga Brajana Volša, nije slutila da će njen „američki san“ godinama kasnije postati njena noćna mora.

Svoj prvi kontakt sa SAD Ana je ostvarila putem jedne agecije za razmenu studenata. Preko nje je i otišla u tu zemlju, da provede letnji raspust, nauči dodatno jezik i pri tome nešto i zaradi radeći sezonske poslove. Svoje iskustvo Ana je opisala na jednom internet forumu koji se bavio tom temom, piše Nova.rs.

Prema njenoj objavi, vidi se da je tada mlada, obrazovana žena, vrlo ambiciozna, vredna i sigurna u sebe, bila rešena da uspe. Neke reči, 15 godina kasnije, kada se uzmu u obzir sva događanja u Kohasetu kraj Bostona, zvuče kao predskazanje.

„Znam da biste svi, koji do sada nisu putovali tako daleko i na tako dug period, voleli da mogu da na svako pitanje dobiju siguran odgovor i garancije…. lako dobijanje vize, dobar posao, smeštaj pa još i da je povoljno, a vi samo da se spakujete i otpakujete. Prosto je lakše kad drugi snose odgovornost za vas, pa i za novac koji dajete očekivanja odveć velika.

Ali, ako ste se već odlučili na takav korak, koji je za svaku pohvalu, morate nešto odgovornosti i na sebe preuzeti. Ipak, najviše zavisi od vas samih. Ja sam ovde već dve godine radila u Americi preko agencije (ime poznato redakciji)“, napisala je 24-godišnja Ana februara 2007.

Za nju je Amerika bila obećana zemlja, u njoj je mogla da se potpuno ostvari. Savetima iz prve ruke htela je da pomogne i drugima.

„Moje iskustvo je fenomenalno. Ono što sam dobila od te agencije je usluga kojoj ne može da se nađe ravna u celoj Srbiji. Sve je bilo na vreme i dobro organizovano. Ipak, moram priznati da je ključnu ulogu u dobijanju posla igralo moje znanje engleskog jezika, koje se pokazalo na intervjuu sa Amerikancima u Beogradu…

Radila sam u hotelu i restoranu sa pet zvezdica (jedan je od tri u celoj Americi koji ima po pet zvezdica i za hotel i za restoran…) I dobila sam ponudu da ostanem za stalno, sa otvorenom mogućnošću napredovanja, ali sam se vratila, kako bih diplomirala na Filološkom fakultetu. A potom…“, opisala je svoj prvi posao u SAD Ana iz Beograda.

Očigledno je da se ona zaljubila u Ameriku i njihov način života, da se tu našla i da je već tada, kao još uvek studentkinja, znala gde će otići posle završetka studija.

„Sve u svemu, Work and travel program preko agencije zaista nudi mnogo. Za druge agencije ne znam, mada je očigledno da im je broj iz dana u dan sve veći. Ovo je sigurna opcija, a i nisam čula nikakve primedbe. Čak i da ih ima, od toliko velikog broja studenata koji otputuju, prosto je normalno da nekolicina prođe nešto lošije od ostalih.

Zato uzdajte se u sebe, jer, ko ne reskira, ne profitira. Pokažite da imate jak karakter i odlučnost i sve će proći kako treba. U Americi životna škola čeka baš vas… Ja sam svoju proživela… To be continued…“ napisala je tada Ana Ljubičić, a kasnije Ana Volš.

Sa ove distance, 15 godina kasnije, reči studentkinje iz Beograda imaju posebnu težinu. Ana Volš jeste uspela u Americi, vremenom je postala regionalni menadžer u agenciji za prodaju nekretnina u američkoj prestonici Vašingtonu, udala se za Brajana Volša i dobila troje dece.

Sigurno nije znala da će se sve to brutalno promeniti u januaru 2023. i da će cela Amerika, koju je zavolela, pa i ceo svet saznati za Anu Volš, ali, nažalost, iz potpuno drugog razloga.

Beograđanka Ana Volš nestala je 1. januara, nakon što je trebalo da ode na let za Vašington. Nakon toga joj se trag izgubio.

U međuvremenu je uhapšen njen suprug Brajan Volš zbog sumnje da je ometao istragu nestanka Ane.

Izvor: Nova.rs

Čistila mu stan, pa počeli da se zabavljaju: Kako je planula ljubav između Ane i Brajana Volš?

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link