Balkan Magazin

Piroman zapalio pola brda u Crnoj Gori pa dao antologijsku izjavu za TV, neviđeno je opušten

piroman-crna-gora-3
Printscreen/ Facebook

U Srbiji Aleksandar Vučić svojoj vernoj publici kroz performanse uvek nešto “pokloni”, a sa druge strane uvek i razbukta tenzije da bi se pojavili međunarodni akteri koji bi pokušali da ih smanje.

Na taj način Vučić može da se hvalisa kako je smirio situaciju i stvorio mir, pojasni ko je odgovoran a on odjednom biva taj koji gasi vatre iz preostalih iskri – dok je naravno, najveći “piroman” i “vatrogasac” istovremeno .

Više nije. Nadmašen je kako u “paljenju požara”, tako i u umeću davanja izjave koja je usledila nakon buktinje. Da situacija bude urnebesnija, mladi gospodin iz Crne Gore je posle svog navodnog akta ležerno uzeo mikrofon i dodatno raspalio situaciju rečima iz kojih čak i Vučić verovatno već sad izvlači teze i pouke.

– Hoću da se izvinim svim stanovnicima Crne Gore. Meni je zaista neprijatna situacija što se zadesila, što sam napravio ovoliki požar. Ja inače plaćam osiguranje Švajcarskoj da nakonade moju štetu za napravljeni požar. Na meni je samo da platim novčanu kaznu od 200 evra – nonštalantno je kazao mladić, hladan kao špricer potpuno smirenim tonom.

Iznenada ga je prekinula žena koja ga je oštro upitala:

– Gospodine da li ste vi svesni da ste zapalili pola brda?

– Ima ko će da priča u moje ime – odgovorio je on i pogledao oko sebe verovatno u nameri da vidi da li ima još pitanja, a žena mu je uzvratila povišenijim tonom:

– Kako ima ko će da priča u vaše ime gospodine?

– Ja se svima jako izvinjavam i jako mi je neprijatno – iskreno je rekao mladić koji se nije dao uznemiriti.

– Je li izvinjenje dovoljno – besno ga je pitala žena.

– Moja ambasada će da reguliše troškove – ljubazno je kazao a žena se proderala:

– Koja vaša ambasada bre – pitala je ona ali mladić je završio svoje izlaganje.

Pozadina ovog navodnog incidenta je ostala nepoznata. Nije poznato da li je do ovoga zaista došlo, da li je momak sa snimka izazvao požar ili je u pitanju šala ili satira koje su nam u ova tmurna vremena svima preko potrebne.

Mora se priznati da piromani jesu među nama (naročito politički) a ovom poremećaju razvijenom u ranom uzrastu u najvećem broju slučajeva ne pomaže nikakva kazna. Uzbuđenje dok posmatraju požar dostiže vrhunac čak i u obliku orgazma, prevashodno kod “političkih piromana”. Zato, zašto se i ne našaliti?

Ipak, 10. avgusta iznad Crvene plaže u Baru jeste izbio veliki požar. Vatra se spustila do Jadranske magistrale, a saobraćaj koji je naizmenično obustavljen na par sati odvijao se magistralom između Bara i Sutomora jednom trakom. Helikopteri Vojske Crne Gore angažovani su u gašenje požara a on je potom stavljen pod kontrolu.

FRKA ZBOG PESME: Konobar koji je izbacio Ukrajince iz kafića u CG otkrio pozadinu incidenta

257 Shares
257 Shares
Share via
Copy link