Magazin Srbija

Pink objavio Vesićev “oštar odgovor Miljenku Smoji” – piscu koji je preminuo 1995.

pink vesic smoje

Prepirka između nekadašnjih “unerednika” kultnog Feral Tribune-a i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića nastavila se i narednih dana, a novu dimenziju svemu dao je prorežimski tabloid Pink.

Sve je počelo stavom Borisa Dežulovića da je Beograd kasaba, na šta su mu odgovorili Vesić, ali i brojni Beograđani, smatrajući da ovaj novinar sa hrvatskom adresom ne može tako da govori o glavnom gradu Srbije. Dežulović je potom odgovorio Vesiću, a “prvi” čovek Beograda nije ostao dužan.

U čitavu raspravu se uključio i nekadašnji urednik Ferala, novinar Viktor Ivančić, koji je Vesića nazvao budalom. Vesić ni to nije prećutao, pa se tako u objavi na Fejsbuku pita “koji je pa sad taj Ivančić?”.

Objavu Vesića preneo je Pink, potpuno pobrkavši likove. I dok Vesić u svom obraćanju pominje Miljenka Smoju, barda jugoslovenskog novinarstva i još jednog “feralovca”, Pink je čitavu objavu pogrešno protumačio ili im se potkrala greška za koju se nisu ni potrudili da je isprave.

Tako je Pink preneo vest sa naslovom: “Vesić oštro odgovorio na prozivke Miljenka Smoje: Zarađujte pare u Beogradu prodajući knjige jer poznati možete da postanete samo u velegradu, ali za zahod, ajde lepo u Split”.

Miljenko Smoje bi možda i napisao ili rekao nešto o Vesiću, ali je nesreća što je upokojen već 25 godina. Pink je vest objavio u utorak, oko 14 časova, a do objavljivanja ovog teksta nije ispravio naslov.

Smoje je rođen 1923. godine u Splitu, a proslavio se svojim tekstovima u Slobodnoj Dalmaciji. Najpoznatiji je po scenariju za seriju “Naše malo misto” i “Velo misto”. Preminuo je 1995. godine.

Napomena: Pink je, nakon što je 021.rs objavio tekst, a njihov naslov postao viralan na društvenim mrežama, ispravio grešku napisavši da je Vesić odgovorio na prozivke Ivančića.

Studio B je prevazišao sebe, Barbara je smenjena sa trona, a Gebels gleda i plače (VIDEO)

222 Shares
222 Shares
Share via
Copy link