Novi Sad

Vozač sa 3 promila pokosio nastavnicu i vodiča u centru NS, đake promašio za metar

novi-sad-policija-rotacija-n1-341637-725x408
Foto: N1/Ilustracija

Prošlonedeljna poseta Novom Sadu umalo se kobno završila po đake kraljevačke osnovne škole, kada je pijani vozač u centru grada, na pešačkom prelazu, naleteo na vodiča Petra Gajovića (60) i nastavnicu Vesnu Aksentijević (54).

Povređeni vodič i nastavnica su doživeli višestruke prelome u incidentu koji se dogodio prošle subote (5. novembar), a vozač „Lade“ je učenike Osnovne škole „Jovo Kursula“ promašio za metar, dok su stajali na pešačkom ostrvu.

Naknadno je utvrđeno da je vozač S.B. (52) imao 3,03 promila alkohola u krvi.

Pukom srećom izbegnuta veća tragedija, silina udara bacila povređene 3 metra

Sve se dogodilo na pešačkom prelazu u Uspenskoj ulici proteklog vikenda.

Gajović je ispričao za „Blic“ da su njih dvoje u subotu predveče sa grupom dece čekali da pređu pešački u blizini Srpskog narodnog pozorišta te da je u trenutku dok su svi još stajali na ostrvu, na njih naleteo S. B. svojim vozilom.

– Uvek nastavnik i ja stojimo ispred grupe dece. To je osnovno pravilo. Ispostavilo se veoma značajnim. Taj vozač je toliko brzo prošao kroz semafor, verovatno da ga ne bi uhvatilo crveno.

To znam jer je nama ostalo još par sekundi do zelenog. Verovatno nije mogao da iskontroliše auto i pravo je naleteo na nastavnicu Vesnu i mene. Na samo metar od dece. Bacio nas je tri metra – priseća se Gajović u izjavi za „Blic“.

Višestruki prelomi povređenog vodiča i nastavnice

Kaže da mu je u trenutku dok je ležao na ulici, prišao taj muškarac koji je vozio i pitao ga kako je.

– Bio sam u potpuno ošamućen. Sećam se da je vozio ladu. Kasnije sam u bolnici saznao da je imao 3,03 posto alkohola u krvi. Neverovatno. Sreća je spasila decu – objašnjava Gajović.

On kaže da zadobio prelom potkolenice, i zbog toga je hitno operisan u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu a zadobio je i prelom karlice. Kaže da je nastavnica prošla još teže.

Predrag Gajović
Foto: Predrag Gajović

– Žena je bila pred penzijom. Ima deset preloma. Pršljenovi su još oštećeni. Zato su morali da je prebace na Banjicu u Beograd – priča povređeni vodič iz Kraljeva.

Pijani vozač pušten na slobodu

Nesreća se dogodila u subotu 5. novembra oko 18 časova a prema rečima portparola novosadske Hitne pomoći dr Zorana Krulja, jedan muškarac je nakon inicijalnog zbrinjavanja prevezen u Urgentni centar na odeljenje reanimacije sa politraumatskim povredama a povređena žena je u svesnom stanu prevezena na odeljenje hirurgije.

Kako saznaje „Blic“ iz izvora u novosadskoj policiji, S. B. je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i on je u zakonskom roku saslušan pred nadležnim javnim tužiocem zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Međutim, nije mu određen pritvor, već mu je sudija za prethodni postupak samo oduzeo vozačku dozvolu.

Pijan proleteo kroz kroz kružni tok i odvalio deo natpisa Novi Sad (FOTO, VIDEO)

100 Shares
100 Shares
Share via
Copy link