Magazin

10 godina, svaki dan, stižu mu pice i kebabi koje nikada nije naručio

pica lazna porudzbina

Žan van Landeghem (65) iz Belgije, svakodnevno, već gotovo deset godina, na kućni prag dobija pice i kebabe koje nikada nije sam poručio.

Žanu ponekad i nekoliko puta dnevno, na kućnu adresu u Turnhoutu blizu Antverpena stiže neželjena hrana.

“Sve je počelo pre devet godina. Odjednom mi je dostavljač uručio niz pica, ali nisam ništa naručio”, rekao je on za list “Het Laatste Nieuws”, a preneo Jutarnji list.

U početku je mislio da je došlo do zabune u dostavi, ali pice, kebabi i druge vrste brze hrane stizale su neprestano na njegovu adresu.

Jednom je primio picu u dva sata ujutro. Jednog dana u januaru 2019. godine dogodilo se da mu se na kućnom pragu pojavilo 10 dostavljača, od kojih je jedan imao 14 pica u ruci. Van Landeghem voli pice, “ali ne 14 odjednom”. Preferira, navodi, zamrznute pice od određenih proizvođača.

“Ne mogu više da spavam. Počinjem da se tresem svaki put kad na ulici čujem skuter. Bojim se da će neko ponovo da dođe i dostavi mi picu”, rekao je.

Problem nema samo on, već i restorani, jer je Van Landeghem svaki put odbijao dostavu i nikada nije ništa platio.

Hrana se vraćala u restorane i morala je da se baca. Prema njegovim proračunima, samo je prošle godine poslao nazad pica u vrednosti od 450 evra.

Problema s dostavom nenaručenih pica koji traju gotovo 10 godina ima i njegova prijateljica koja živi u Herenthoutu. Ponekad kada ih dobiju istog dana međusobno se upozore da “očekuju isporuku tog dana”.

Lažne isporuke je nekoliko puta prijavio policiji, ali ona nikada nije ušla u trag “zlostavljaču”. Žan van Landegham neprestano istražuje kako bi otkrio ko stoji iza ovog apsurda. Poručuje da kada sazna ko ga muči poslednjih devet godina, taj “neće proći dobro”.

5 gradova u kojima se pravi najbolja pica na svetu

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

37 Shares
Share via
Copy link