Magazin

Šta kaže Joviša iz Priboja, kojem su lekari i sestre pevali tokom operacije

Snimak iz jedne operacione sale u Priboju, a na kojem tokom intervencije lekari i sestre pevaju jedan narodnjački hit, postao je viralan na društvenim mrežama i izazvao poprilično oprečne reakcije.

Prava pozadina priče mnogo je pozitivnija.

Joviša je imao rutinsku operaciju, a zbog mogućih srčanih problema lekari nisu mogli da mu daju anesteziju i onda su u dogovoru sa njim se odlučili za jednu alternativnu metodu suzbijanja treme i straha, a kako drugačije – već uz pesmu.

„Mogu reći da sam bio malo uplašen zbog svega i pitali su me koju pesmu bih voleo da čujem, meni je prvo ta pala na pamet. Ta je prava za dušu i srce. Kako su krenuli prvi taktovi odmah sam zaboravio na strah, a kad su i oni krenuli da pevaju bilo mi je mnogo lakše. Sve najbolje i najlepše mogu samo da kažem o tim lekarima i medicinskom osoblju, bili su izuzetno ljubazni i posvećeni“, izjavio je Joviša Adžić za RINU, a preneo Blic.

Njegova operacija koja je bila pre desetak dana prošla je u najboljem redu i Joviša je već otpušten iz bolnice, ali ovaj događaj, kako kaže, zauvek će mu ostati u najlepšem sećanju.

„Još nisam video da se tako dobro ekipa slaže. Svi za jednog i jedan za sve. Od te pozitivne energije koju su širili i meni je odmah bilo bolje. Svaka čast za te heroje, koji su i pored ovih teških trenutaka kroz koje svi prolazimo zbog epidemije, našli snagu da budu pozitivni i tako na najbolji mogući način pomognu i svojim pacijentima“, rekao je Joviša.

I nema sumnje, da je ova ekipa zdravstvenih radnika iz Priboja još jednom dokazala onu poznatu – ako sijaš, sjajno je, ako mračiš – mračno je!

Priča o novosadskom lekaru koji je 1929. presadio testise s mrtvaca ne sme biti zaboravljena

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

55 Shares
Share via
Copy link