Magazin Srbija

Petar Božović: Uništili su nam kulturu, a sada hoće da nam unište i prirodu

petar božović
Printscreen

Još jedna glumačka legenda ustala je i glasno poručila da narod mora jasno staviti do znanja vlastima i investitorima da Srbija nije na prodaju, da je naša prelepa priroda blago koje nema cenu i da projekat Rio Tinto ne može i neće biti pokrenut u našoj zemlji.

Petar Božović pozvao je sunarodnike da dođu 11. septembra u Pionirski park na protest „Ustanak za opstanak – narod protiv Rio Tinta“, gde će i on biti jedan od govornika.

– Protest u Pionirskom parku nema veze s partijskim ili ideološkim interesima. Ovo je poziv na odbranu i za opstanak naše zemlje. Svaki dan otkrivamo da je Srbija prelepa, a onda je prodajemo budzašto – kazao je Božović agenciji Beta.

On je ukazao da su strani investitori u svetu poznati po praksi da dođu i “isisaju” sve što vredi nakon čega odlaze iz zemlje domaćina.

– Rio Tinto je poznat kao kompanija koja uništava prirodu. Vlast treba da shvati da nema tih para za koje se može prodati zemlja. Narod ne sme da dozvoli da nam bilo ko zagađuje Mačvu, Drinu, Semberiju… – naveo je poznati glumac.

Apelovao je na sve zdravorazumne ljude da se Stara planina sačuva kao ekološka celina.

– Na Staroj planini je litar vode značajan koliko i litar mleka. I sad treba da dozvolimo da neko dođe sa strane da crpi tu planinsku vodu zarad nekih drugih interesa? Pa, to ne može – izričit je ovaj bard domaćeg glumišta.

Tendencija urušavanja bogatstva naše zemlje nije od juče, sistematski se na tome radi jako dugo, a sada je na red došla i priroda.

– Uništili su nam kulturu, ćirilicu, a sada hoće da nam unište i prirodu. Pozivam Beograđane i ostale građane Srbije da dođu 11. septembra u Pionirski park i da zajedno odbranimo našu zemlju. Tog dana parlament će biti u Pionirskom parku – pozvao je Božović na borbu za esencijalni opstanak našeg naroda.

Vlast po njegovim rečima ignoriše apele naroda, koji se mora ujediniti oko pitanja opstanka bez obzira na sve razlike koje nas dele.

– Oni se sete životne sredine samo kada ih na to upozori Evropa. Naša premijerka sve nešto prima k znanju ali ništa ne preduzima kako bi sačuvali vodu, vazduh i zemlju. Svi moramo da ustanemo: umetnici, policajci, vojnici, profesori, studenti, ekolozi…, da sačuvamo zdravu i čistu Srbiju – zaključio je Petar Božović.

Anita Mančić poziva na protest “Ustanak za opstanak – narod protiv Rio Tinta”

generic vignette (DESK luftika.rs)
1.3K Shares
1.3K Shares
Share via
Copy link