Magazin

Anita Mančić poziva na protest “Ustanak za opstanak – narod protiv Rio Tinta”

anita mančić
Printscreen

Posle Svetlane Bojković i Seke Sablić, još jedna poznata glumica pozvala je sunarodnike da dođu u Beograd 11. septembra i prisustvuju drugom „Ekološkom ustanku“.

Protest pod nazivom „Ustanak za opstanak – narod protiv Rio Tinta“ održaće se u 14 časova u Pionirskom parku.

– Ko će odlučivati o budućnosti naše zemlje, naših ljudi, naše prirode, naših života? Da li će to biti strani investitori koji će seći naše šume, sputavati neše reke i gurati ih u cevi, bušiti našu zemlju i istisnuti život iz nje, a ostaviti iza sebe otrov? Da li će to biti Rio Tinto koji će nam određivati dnevnu dozu vazduha – pita se Anita u objavljenom video snimku.

Patriotizam se danas najbolje ogleda u brizi za zdravu životnu sredinu, a to su prepoznale i mnoge javne ličnosti. Anita Mančić zbog toga poziva u borbu za odbranu zemlje i prirode.

– Mi smo štitili i naši preci su hiljadama godina štitili i branili ovu zemlju da bismo mi, naša deca, deca naše dece, vaša deca živela zdravo. Pitanje je, ko će odlučivati o budućnosti naše zemlje – mi koji je štitimo ili oni koji je uništavaju? Ako se opredelimo za one koji je uništavaju, možda će, možda, neki od nas imati pare u džepovima, ali će svakako naša budućnost izgledati ovako – rekla je glumica pokazujući rukom na sasušenu zemlju.

Ovo je najvažnija borba ove generacije, te će s toga i Anita Mančić prisustvovati ovom skupu.

– 11. sepembra, 14 sati pionirski park. Ja ću  biti tamo. Dođite i vi da odbranimo našu prirodu i naš život – poručila je čuvena glumica.

Toma Mona: Rio Tinto donosi blagostanje u Srbiju, stranim plaćenicima to smeta

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Lako Vam je da kenjate i da nas ” branite ” pred kamerama i iz stanova koje ste kupili za 50 DM. Dodjite da živite u ekološki čistoj Loznici, deci obucite zdravu vodu, neka se najedu čistog vazduha, školujte ih od zemljoradnje…Prethodnih 50 godina nas je trovala Viskoza, gde su bili aktivisti i dušebrižnici ? Boleo vas je đ… Sjašite više, za početak počnite po Beogradu da smanjujete vožnju, smeće…Brinite o sebi, ostavite nas.

generic vignette (DESK luftika.rs)
4.7K Shares
4.7K Shares
Share via
Copy link