Koronavirus Magazin

Tuga u Šapcu – Na sahrani preminulog od korone svega pet ljudi

Na sahrani 62-godišnjeg muškarca iz Šapca, za kog se sumnja da je preminuo usled posledica od koronavirusa, bilo je svega pet ljudi.

Razlog ovako malobrojnom poslednjem ispraćaju je u Uredbi Vlade, u kojoj je difinisana mera zabrane okupljanja grupe u broju većem od pet ljudi.

– Sin preminulog M.Ž. je dobio rešenje o kućnoj izolaciji 27. marta, zbog sumnje da je pokojnik bio zaražen korona virusom. On je, po preporuci doktorke sa infektivne klinike, još od 25. kada je smestio oca na kliniku, u samoizolaciji, kao i ostatak porodice – navodi izvor portala Srbija Danas i dodaje da je policija izdala rešenje o kućnoj izolaciji osobama koje su bile u kontaktu sa preminulim u prethodnom periodu.

Podsetimo, muškarac star 62 godina preminuo je u šabačkoj Opštoj bolnici „Dr Laza K. Lazarević“, a kod njega je nakon smrti utvređno da je imao i koronavirus, rečeno je na pres konferenciji u Šapcu. Tačan uzrok smrti, međutim, u ovom trenutku se ne zna.

Međutim, epidemilog Darija Kisić Tepavčević, a zatim i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na dve odvojene pres koferencije, rekli su da nema potvrde da ovaj pacijent imao koronavirus.

Kako je na pres konferenciji objasnio dr Branko Vujković, direktor Zavoda za javno zdravlje Šabac, pacijent je imao nekoliko hroničnih bolesti, a “posle smrti je ustavnoljeno i da je imao korona vuirus”. Na pitanje da li se ovaj pacijent vodi kao osmi smrti slučaj od korona virusa, dr Vujković je rekao da “ne može da tvrdi da je uzrok smrti korona virus”.

On je ponovio da je test koji je stigao nakon smrti pacijenta, povtrdio da je preminuli bio pozitivan na koronu, ali i naglasio da je muškarac bolovao od drugih ozbiljnih hroničnih bolesti.

– Tačan uzrok smrti ne zna u ovom trenutku – istakao je dr Vujković i dodao da se u ovakvim slučajevima ne radi obdukcija.

Izvor: Srbija Danas

Bitka sa koronom se vodi na kvakama, dlanovima ruku, pomeranjem veselja da ne bi izazvali sahrane

 

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
19 Shares
Share via
Copy link