Srbija Vesti

Zamalo pokosio dvoje dece nasred pešačkog prelaza u Čačku (VIDEO)

Pešački, Čačak
Foto: Printskrin/Instagram

Zastrašujući snimak od pre nekoliko dana (28. septembar) kola društvenim mrežama a preporuka svim vozačima je da ga nekoliko puta pogledaju i ne dozvole sebi ništa slično što i vozač sa snimka.

U prevodu, da deca nisu pogledala ulevo, bez obzira što su bili nasred pešačkog prelaza, pitanje je da li bi uopšte bili živi i u kakvom stanuju.

Naime, na snimku deluje da su u pitanju deca mlađeg osnovnoškolskog uzrasta, a ulicu su htela da pređu na pešačkom prelazu.

I dok se automobil u prvoj traci zaustavlja da ih propusti, jer prelazak nije regulisan semaforom, dotle automobil u drugoj traci, samo „prozuji“ preko pešačkog.
Deca se povlače nazad, i kad vide da prvi automobil još uvek stoji i čeka da prođu, ponovo pokušavaju da pređu, ali tada prolazi još jedan auto, doduše ne toliko brzo kao prvi.

Kako se navodi u objavi uz video na Instagram nalogu Vaš saobraćajac, „ako niste u stanju da vidite i reagujete na ovakve stvari ostavite vaše vozačke dozvole.

– Ubićete nekoga! Opametite se ljudi dok ne bude kasno! Čuvajte prvenstveno sebe, kad čuvamo sami sebe, čuvamo i druge u saobraćaju, tako i one najmlađe.

Kako komentarišu novinari Telegrafa a mi možemo samo da se složimo, svaka čast i deci koja su pažljivo prelazila ulicu i onima koji su ih tako podučili, imala su više razuma od onoga ko je bio za volanom crnog automobila.

Izvor: Telegraf

Nišlija udario u dečija kolica na pešačkom prelazu, beba ispala na beton, majka unezverena

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
52 Shares
Share via
Copy link