Koronavirus Srbija

Penzioneri će moći napolje utorkom, petkom i nedeljom, pola sata, 300 metara od kuće

Predrag Kon je na današnjoj konferenciji saopštio nove mere koje će važiti za penzionere. U Srbiji je od koronavirusa preminulo još 7 osoba, zabeležena su još 304 nova slučaja zaraze.

Na osnovu podataka koje smo danas pročitali, blizu smo 3.500 testiranja u toku dana, imamo bolju situaciju i sad se sve vidno poboljšava.

Počinje i preispitivanje o popuštanju mera vanredno donesenih – rekao je dr Predrag Kon.

– Nije potpuno ista situacija u svim delovima Srbije – oko Niša, Prokuplja i Aleksinca i dalje imamo veći procenat pozitivnih od svih koji su testirani, a u Beogradu je u jednom danu svega 6,2 posto bilo pozitivno.

U Vojvodini je isto značajno smanjeno, pa dolazi na red popuštanje mera.

Kako je rekao, postoji jasno razmišljanje u vezi sa onim koji se bave ekonomijom da što pre treba da dođe do popuštanja.

Stav lekara je da treba da ide postpuno:

1. Treba leraksirati one koji trpe najviše – dakle stariji od 65 godina, biće im omogućeno kretanje posle praznika, utorkom petkom i nedeljom, pola sata u prečniku od 600 metara u krugu od 300 metara od kuće, verovatno da će biti sve više popuštanja

2. To bi bilo u intervalu policijskog časa, mogu bilo kada da se kreću, ali neće biti svi u isto vreme, nego kada kome odgovara. Dakle, kada ostali nisu na ulici

Kon: Mesec dana zatvorenosti penzionera može da počne negativno da utiče na njih

Avatar

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

61 Shares
Share via
Copy link