Srbija

Penzioner šalje Vučiću zarđale kašike u vrednosti 30 odsto njegove penzije

vucic-kasika

Niški slikar i karikaturista Slavoljub Blagojević, koji je nedavno vratio penzionerski paket sa vitaminima predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, najavio je da će mu danas poslati i „zarđale kašike u vrednosti 30 odsto njegove penzije“, inače kupljene na buvljoj pijaci, piše Danas.

Pojam „zarđalih kašika“- kojima će se „klati“ srpski neprijatelji u ratu na prostoru bivše Jugoslavije tokom 90-ih, vezuje se za lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, a i Vučića, kao njegovog bliskog stranačkog saradnika tokom ratnih godina.

Blagojević je ovakvu odluku doneo nakon što je Vučić, na pitanje TV Pink da prokomentariše vest da mu je penzioner vratio paket sa vitaminima, koje je država poklanjala kako bi „ojačala imunitet najstarije populacije“, odgovorio da bi „taj gospodin trebalo da vrati i 30 odsto penzije“.

On je naveo da su penzije danas „za 30 odsto veće nego u vreme kada je na vlasti bio onaj u čijem se mediju (Blagojević) oglašava“, a potom dodao da su one „gotovo trostruko uvećane“, ne precizirajući u odnosu na koji period. Blagojevićevo vraćanje paketa nazvao je „vidom političkog protesta“, na koji on ima pravo.

On kaže da je prošle subote na niškom buvljaku kupio „sve kašike koje je mogao da nađe“, oko 200 komada, kako zarđale, tako i one „ispravne“. Sve kašike je, dodaje, kroz stavljanje u određenu tečnost probao da ošteti i učini starijim.

Cena kašika, tih sredstava i slanja paketa „dostiže 30 odsto njegove penzije“. Kao nekadašnji nastavnik likovnog vaspitanja u osnovnoj školi, koji je bio i direktor škole, prima oko 34.000 dinara.

Izvor: Danas

Penzioner u Jagodini u fimskom bekstvu, policijski automobil se prevrnuo na krov

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

107 Shares
107 Shares
Share via
Copy link