Novi Sad Top 10

5 pekara u Novom Sadu gde još uvek možete kupiti pravi domaći hleb

Hleb
Hleb

Miris domaćeg hleba uvek budi lepe uspomene. Kako užurbani način života ne ostavlja puno vremena, retko ko stiže da umesi i napravi pravi domaći hleb. Zato smo mi proverili da li se u novosadskim pekarama može naći kvalitetan domaći hleb ili bar približan onom “iz duše”.

Izdvojili smo pet pekara gde se može naći kvalitetan hleb.

“Baker Plus”

Kada je u pitanju kvalitet hleba Baker Plus je definitivno pravi izbor. U ponudi imaju hrono, raženi, pur-pur, đabatu, beskvasni, cipovka,  ali i standardni domaći.

Domaći hleb oduševiće svakoga kome ga poslužite. Pun ukus, pečen sa puno ljubavi kako nam je rekao pekar. Možete kupiti koliko vam odgovara, pola, ceo, prodaje se po gramaži. Cena mu je malo jača, ali vredu svaku paru.

Hleb
Foto: Luftika

 

Ako pak tražite od hleba da bude zdrav, i nestvarno ukusan? Birajte Pur Pur. Sastav ovog hleba je mešavina pšeničnog, ražanog, sojinog brašna i drevne sorte pšenice Pur pur, uz dodatak oraha i bundevinog semena.

Lokali se nalaze na pet lokacija u gradu, na Novom naselju, Detelinari,  na Telepu, na Bulevaru oslobođenja i na Adicama.

“Pekara Crosti”

Ova pekara Novosađanima nudi svoje proizvode još od davne 1988. godine pa ne čudi što ima svoje stalne mušterije i što je među prvim pekarama kada je izbor hleba i peciva u pitanju.

Crosti pekare se nalaze  se na pet lokacija u gradu. Na Novom naselju čak dve, na Bulevaru Slobodana Jovanovića 26. i  13., na Trgu Mladenaca, u Fruškogorskoj 22 i Milenka Grčića 22.

Hleb je uvek svež i mekan i čini se da se kvalitet nije menjao do danas. Posebno se izdvaja “Bakin hleb” i hleb od koprive.

 

“Pekara Le Bon”

U ovoj pekari možete naći burek, hleb i pecivo po jedinstvenoj recepturi.

Hleb
Foto: Luftika

 

Nalaze se na pet lokacija u gradu: Narodnog fronta 55, na Bulevaru Cara Lazara, na Bulevaru Jovana Dučića, na Bulevaru Oslobođenja i u Sremskoj 3.

Domaći hleb im je zaista punog ukusa i dosta sličan domaćem. Kod njih je stalno gužva što samo svedoči da Novosađani vole njihove proizvode.

“Hleb & Kifle”

Pekara “Hleb & Kifle” postoji već pedest godina. Njihov moto je  “hleb se od duše pravi” i u svojoj bogatoj ponudi imaju hlebove na bazi kiselog testa – somun koji se sprema na tradicionalan način od najboljeg pšeničnog brašna i mešen ručno.

Do skoro sasvim zaboravljena žitarica, heljda, nekada nezaobilazna u srpskoj tradicionalnoj kuhinji, vratila se na velika vrata pa ovde možete kupiti i heljdin hleb, kao i baget od heljde.

Mi bismo izdvojili švapski ražani hleb. Napravljen od mešavine raženog i pšeničnog brašna, uz dodatak soli, vode i pivskog kvasca koji daje ovom  hlebu jedinstven, pun, slatkasto -kiselkasti ukus.

A za one koji vode računa o ishrani u ponudi je i hrono beskvasni hleb koji prave od visokokvalitetnog integralnog brašna: speltinog i ražanog.

Osim na Bulevaru oslobođenja 41. i 77. možete ih pronaći i u Narodnih heroja  i Jevrejskoj 77.

“Home Bakery  & Caffe”

U ovoj pekari  u ulici Dr Ivana Ribara na Limanu možete kupiti baš standardni hleb sličan domaćem od belog brašna i po povoljnoj ceni od svega 70 dinara.

U ponudi imaju 12 vrsta hlebova, somun i hleb u obliku cveta.

Hleb
Foto: Luftika

 

Gde vi kupujete hleb? Podelite sa nama utiske.

Hleb koji ne goji, niskokaloričan je i možete ga napraviti sami

Čitajte Luftiku na Google vestima

363 Shares
363 Shares
Share via
Copy link