Magazin

Pekarka iz Novih Banovaca koja sakuplja novac đacima za užinu je naš heroj dana

Humanost još uvek stanuje u Srbiji. A poslednji u nizu dokaza za to je vlasnica pekare u Novim Banovcima koja je došla na sjajnu ideju kako da pomogne i nahrani đake koji su ostali bez novca za užinu.

Ona je u svojoj pekari koja se nalazi u blizini Osnovne škole „Nikola Tesla“, postavila providnu kutiju i na kutiji zanimljiv natpis: „Bakšiš prilog za decu koja nisu dobila parice za užinu. Deco, tražite slobodno. Parice u kutiji su sa vašu užinu.“

baka-uzina-1

Kutiju svakodnevno pune mušterije novcem koji im ostane od kupovine peciva, a vlasnice Rada Korda i njena ćerka Andriana Ristić su za godinu dana, koliko i traje ova akcija koju su same osmislile, nahranile mnogo dece, piše Žena.

rada-andrea
Foto: Privatna arhiva

-I pre ove kutije davale smo užinu deci koja nisu imala novca da je kupe. Onda smo na predlog naše prijateljice Marice stavile kutiju u pekaru i mogu vam reći da je odziv bio fenomenalan. Ljudi su ostavljali kusur, deca su u početku dolazila stidljivo po užinu, a sada je to sasvim normalna stvar – kaže Andriana Ristić, vlasnica i vaspitačica u vrtiću.

U toku dana Rada i Andriana nahrane i po desetoro gladne dece, uglavnom one lošeg materijalnog stanja. A deca i te kako umeju da se zahvale.

-Za Osmi mart su mami poklonili divan buket cveća, a kad nam stigne roba, obavezno nam pomognu oko utovaranja kutija – priča Andriana.

Ova humana priča potvrđuje onu izreku „nečije malo je nekome puno“.

Gastarbajteri se vratili u rodno mesto i platili sve dugove sugrađana u apoteci

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

4.6K Shares
4.6K Shares
Share via
Copy link