Ljubimci Magazin

Hteli smo malog slatkog medvedića, a dobili smo psa koji liči na lutalicu

Marina P. je želela da obraduje svoju decu kućnim ljubimcem. Njihov izbor bio je pomeranac kojeg su pronašli u oglasima, ali stvari nisu ispale baš kako su planirali.

Posle dva meseca preslatka četvoronožna pufna više nije ličila na željeno kuče, piše Blic.

– Ja kao majka četvoro dece i u želji da im ispunim najveću želju i nabavim kućnog ljubimca odlučila sam se za kupovinu preko oglasa, jer su odgajivačnice papreno skupe. E to je bila moja najveća greška – ovako započinje priču Marina.

Tako je sagovornica Blica naišla na primamljiv oglas u kome su se nudili štenci za prodaju.

U oglasu je bilo navedeno da su kučići rase “pomeranijski špic”, a cena od 350 evra za tu rasu joj je bila prihvatljiva.

– Odmah smo ih kontaktirali i narednog dana otisli po štene. Deca su bila oduševljena. Kako je štene raslo sve je manje ličilo na ono sa slike, jer, naravno, nije uopšte ta rasa. To nam je potvrdio i vrsni poznavalac i odgajivač pasa – kaže Marina.

– Iskreno, za sada deluje kao nemački špic, ali oni imaju velike promene u razvoju i dosta se menja njihov izgled. Možda na kraju sa godinu i po ili dve godine starosti bude nešto slično pomerancu. Mada njuška i uši nisu baš ono sto bi trebalo biti”, napisao je u svom odgovoru poznavalac pasa – tvrdi Marina.

Sledeći njen korak bio je da se obrati ženi od koje je kupila svog “medvedića”. Marina tvrdi da je tada doživela šok, jer je bila ismejana. Ona veruje da je prevarena.

– Kontaktirala sam gospođu od koje smo je kupili i koja me je bukvalno ismevala i povrh svega bila drska i bezobrazna i ako zna da me je i na koji način prevarila – priča naša sagovornica.

Gospođa joj je na njen problem odgovorila da je štene definitivno pomeranac, ali i “koliko para toliko muzike”.

Inače, ova sorta pasa je na glasu pa tako i cene za štenad nisu male, te se na ovo pozvala i žena koja je prodala kuče.

– To je kvalitet za kućnog ljubimca. Nisu za izložbe. I nije ni cena 2.000 evra, nego ta koja jeste – glasio je odgvor uzgajivača.

pas-sms-poruke

Na Marinino dalje insistiranje, žena je napisala da ne vidi u čemu je problem sa kučetom i da će ako je manje hrane, to rešiti njihov problem.

A vrhunac u objašnjavanju je bio kada je napisala da štenad pomeranca prolaze kroz nekoliko faza u razvoju, a jedna od njih je i “majmunska faza” u kojoj, hajde to tako da kažemo – ne izgledaju lepo.

– Ovo je takva treća faza. Pet meseci – majmunska faza. Pogledajte na internetu. Čak i vrhunski kvalitet ne izgleda lepo – bilo je obrazloženje uzgajivača.

Nezadovoljna vlasnica sad krupnijeg psa nego što je želela kaže da se oseća prevareno i poniženo, ali deca, kojoj nije važno kako njihov novi drugar izgleda, su se vezala za kuče.

– U današnje vreme ni tih 350 evra, koliko smo je platili, nije malo i nije lako zaraditi, naročito kad izdržavate četvoro dece. Hteli smo i kupili malog slatkog medvedića koji posle dva meseca, koliko je kod nas, liči na lutalicu – priča Marina i dodaje da je u javnost izašla sa ovom pričom jer smatra da je “Internet preplavljen oglasima” žene od koja je kupila psa.

Sećaš li se Džekija? Jeo je šta mu daš, znao je štošta i voleo te najviše na svetu

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Ovim idiotima treba decu oduzeti jer su iskompleksirani idioti koji kupuju kucne ljubimce da bi lecili svoje komplekse i jos ako moze pojeftino. Ovo nisu ljudi ovo su monstrumi koji za to vreme nisu bili u stanju da zavole jadnu zivotinju ma kakva god da je. A sta ce da se desi ako njihova deca danas sutra odrastu i ne budu dovoljno lepa i pametna (sto im roditelji verovatno nisu)? Zapitajte se malo??? Ne mogu da verujem da uopste neko moze da objavi ovakav tekst!!! Uzas!!!

  • Ako ste hteli pomeranca trebali ste ga platiti za 1500eura. I ja sam na isti ovaj nacin “prevarena” kupila sam “pomeranskog špica” i kako je odrastao shvatili smo da nije u pitanju pomeranac ali ni za šta na svetu ga ne bi menjala. Platila sam ga 250eura i vredeo je svaki dinar. Kad me neko pita koja rasa je u pitanju samo se nasmejem i kažem pa neki špic jeste,sad da li je nemački ili japanski koga briga sladak je. I da,izdržite, jer kad je imao oko 5 meseci presmešan je bio da ne kažem ružan, a sad je presladak

  • Žao mi je što ste prevareni, to je očigledno i bezobrazno od strane “odgajivača” ali mene zanima šta ćete sada da radite, pošto vam to nije onaj fency pas koga ste hteli, izbacićete ga na ulicu da se pridruži ionako prevelikom čoporu pasa lutalica pa da počne da ujeda prolaznike jer je gladno i napušteno.

generic vignette (DESK luftika.rs)
632 Shares
632 Shares
Share via
Copy link