Magazin Novi Sad

Monstruozno zlostavljanje psa u Novom Sadu: Zaboli mu ekser u lobanju (FOTO)

Volonteri Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad- Spans su u sredu, 26. maja oko 20 časova dobili od jedne sugrađanke informaciju da je na Satelitu videla psa sa zabodenim ekserom u lobanju.

Prizor koji su zatekli bio je potresan. Malena kujica, dezorjentisana sa ekserom koji viri iz glave.

Nakon pregleda veterinara i snimanja rendgenom ustanovljeno je da je ekser dužine pet centimetara prošao kroz lobanju i mozak celom svojom dužinom i da je ovo moglo biti isključivo delo čoveka koji je da bi ovo učinio morao koristiti alat.

pas-kaja-ekser-rendgen

Ubrzo su ustanovili i da je pas čipovan, da ima deset godina, da ima vlasnike i da se zove Kaja.

Ovo zlostavljanje i pokušaj ubistva je odmah prijavljeno policiji i inspektorka novosadske policije je vrlo brzo došla u ambulantu i uzela izjave od veterinarke i Spansovih volontera.

Druga patrola je pronašla vlasnicu i iz razgovora sa njom su saznali da je ona voljen pas, da se zove Kaja, da su je kao štene doneli iz Beograda i da im je tog dana oko 16h išetala kroz kapiju kada su kretali u prodavnicu i da su se nadali da će se brzo vratiti kući, jer se i ranije dešavalo da sama izađe.

Ovaj put, bilo je potrebno samo četiri sata da je se dokopa osoba koja joj je nanela ovako monstruozne povrede, opasne po život.

Volonteri Spansa napominju da je ovo već peti pas koji je žrtva zlostavljanja i ubistva pasa u Novom Sadu u kratkom vremenskom razdoblju.

Naime, tri psa je na novosadskim ulicama pronađeno sa iščupanim noktima. Počinilac nije pronađen.

Vrlo skoro je porodica na Limanu ostala bez kujice koju je NN lice bacilo sa krova zgrade u kojoj stanuju. Počinilac nije pronađen.

pas-kaja-ekser-2

Kaja je peti pas u Novom Sadu koji je žrtva brutalnog zlostavljanja i pokušaja ubistva.

Oči Kajine porodice, Spansovih volontera i svih ljubitelja životinja su sada uprte u policiju i tužilaštvo, jer smo do sada svi bili svedoci ili da je policija bila nezainteresovana da ozbiljno istražuje ova krivična dela ili da su počinioci, ako su i pronađeni prolazili sa minimalnim kaznama.

Udruženje najoštrije osuđuje ovaj čin zlostavljanja i pokušaja ubistva i poziva na hitno uspostavljanje funkcionalnih institucija koje će kontrolisati i sprovoditi zakone koji bi trebalo da važe jednako za sve da bi Srbija bila bezbedno i sigurno društvo u kom nekažnjena trovanja, zlostavljanja i ubistva nisu svakodnevna pojava.

BIZARNO Novosađanka bacila žive mačiće u kontejner (VIDEO)

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

3.4K Shares
3.4K Shares
Share via
Copy link