Magazin Novi Sad

Napušteni pas Brka istrčao novosadski maraton i – pobedio

pas-brka-maratonac

Napušteni ili odbegli pas, pas ulice koji je tako odlučio ili mu je tako suđeno, često ga nazivaju Brka ali on se retko odaziva sem ako mu ne ponudite parče neke fine hrane, ovih dana niže sportske uspehe. Kako bi se reklo on je sad „na vrhuncu sportske karijere“. Ovaj pas je verovali ili ne kroz cilj nedavno održanog novosadskog maratona prošao prvi! I to ne igrom slučajnosti…

„Videla sam ovog psa, sigurno je pretrčao nekih 20 km“, komentarišu ljudi slike našeg dragog i cenjenog sportskog fotografa, Mihaila Bogdanovića, koji proprati svaku ali baš svaku, njemu po važnosti jednaku, sportsku manifestaciju u okolini Novog Sada i šire.

pas-brka-maratonac-1

Slike psa koji prvi prolazi kroz cilj maratona je podelila i stranica udruženja za zaštitu životinja SPANS, ispod utešno otkrivaju pojedinci da pas ima kuću i ime ali da je odlučio da poput Foresta Gampa izgleda pretrči, ne Ameriku, ali bar Novi Sad a i Srem.

Samo koji dan pre maratona, koji se odigrao u nedelju 10.10.2021. u Novom Sadu, naš AS Brka izletevši razigran za grupom dečaka na biciklu, pošao je za grupom biciklista na sportskim drumskim biciklovima.

Veoma obazrivo mali terijer je, pešačkom stazom pretrčao most Slobode,trkom ravnom brzom ritmu bicikala, potom nastavio kroz tunel iako su biciklisti pokušali da ga vrate u park, dalje sve jačom brzinom koja je dostizala u deonicama od desetak minuta i preko 40 km na sat, psić je do Popovice bio ravnopravni član grupe biciklista iz novosadskih klubova i deo treninga na točkovima koje je u vežbi za maraton prošao golim šapicama, doduše sa jezikom do poda.

pas-brka-maratonac-2

Tako je Brka postao zvezda biciklizma, sa izgleda nekim tajnim planovima koje su uključivale pripreme za maraton.

Brka je inače uslikan i objavljen i na „Novosadskim šapicama“, fejsbuk stranici koja se bavi udomljavanjem pasa uz tekst „mališi treba dom“.

Da li mališi, tojest Brki ili novosadskom AS-u treba dom ili ga ima, da li je on solo igrač ili bi zaista uživao uz čoveka koji deli ista intresovanja i hobije kao ova mala aktivna sportska zvezda tipa terijer…to će nam vreme ili Brka reći.

Nemanja je objavio najlepši oglas za posao na svetu, dobrim delima ovog momka nema kraja

Adrijana Antunović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
410 Shares
410 Shares
Share via
Copy link