Balkan

Pao i Izetbegović, u Sarajevu dominacija građanske opozicije

Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića izgubila je vlast u glavnom fradu BiH Sarajevu, dok je Savez nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika izgubio Banjaluku i druge veće gradove u Republici Srpskoj.

Tako će na vlast u glavnim gradovima dva entiteta doći stranke koje su bile opozicione. U Sarajevu vodi koaliacija “četvorke”, koju čine Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda, Naša stranka i Nezavisna bosanskohercegovačka lista, dok je u Banjaluci pobedu proglasio Draško Stanivuković iz Partije demokratskog progresa.

“Ako bi trebalo stvari kapitulirati, u odnosu na SDA može se reći da smo u Sarajevu izgubili, a u Bosni i Hercegovini – pobedili. Ja bih da čestitam svim načelnicima koji su pobedili i da im zaželim dobar i kvalitetan rad. SDA je ostvarila pobede u 30 općina, rezultat će biti otprilike poput onoga iz 2016. godine. ‘Četvorka’ je osvojila 11 načelničkih pozicija. Imamo najviše glasova u opštinskim većima. SDA je osvojila načelničke pozicije u pet opština”, rekao je on, a preneo 021.

Dodik: Tužan sam

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik priznao je poraz u trci za gradonačelnika Banjaluke.

“Nisam sretan i tužan sam što smo izgubili Banjaluku. Igor Radojičić je radio ozbiljno svoj posao. Banjaluka je demokratski birala i mi poštujemo taj izbor. Isto tako mislimo da je to ozbiljna greška grada. Građani Banjaluke su odlučili. Radojičić je jedan od najsposobnijih naših kadrova. Nije mi prijatna činjenica da smo izgubili Banjaluku na tom mestu”, kazao je Dodik.

Član Predsedništva BiH rekao je da to za njegovu stranku nije mali udarac.

Ko je novi gradonačelnik Banjaluke, državni neprijatelj koji je srušio Dodika

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

22 Shares
Share via
Copy link