Srbija Vesti

Pančevac o incidentu s amonijakom: Počele su da zavijaju sirene, policija je rekla da napustim kuću

amonijak pancevo
Foto: Radmila Briza / Danas

Dane Jovanovski (70) iz Pančeva živi nedaleko od mesta gde se juče (12. januar) izlio amonijak iz auto-cisterne u naselju Topola.

On je za Danas govorio kako je jučerašnji incident s amonijakom izgledao iz njegovog ugla. Ispričao da je sinoć sedeo u svojoj sobi, gledao televiziju, te da nije ni slutio da će za nekoliko minuta čuti sirene za uzbunu i da će noć morati da provede van kuće.

– Počele su da zavijaju. Čuo sam galamu. Bilo je ljudi na ulici. Skočio sam i izleteo napolje. Video sam policiju i pitao šta se dešava. Rekli su mi da curi amonijak. Još su dodali da se spakujem i napustim kuću – kaže on.

Kako dodaje, saznao je još od policije da je u pitanju neka auto-cisterna u neposrednoj blizini njegove kuće.

– Šta sam mogao? Ušao sam u kuću, spakovao neke stvari i pozvao zeta koji živi u drugom delu Pančeva. Rekao sam mu da dođe po mene i da me odveze kod njega – priča Jovanovski za Danas.

Kaže da se nije uplašio niti je osetio bilo kakav miris u vazduhu. On dodaje i da osim toga što mu je rečeno da mora da napusti kuću zbog curenja amonijaka, ne zna ništa više o akcidentu koji se dogodio u blizini njegove kuće.

Podsetimo, 20 osoba, među njima i deca, hospitalizovani su tokom noći zbog izlivanja amonijaka iz auto-cisterne.

Direktor Opšte bolnice u Pančevu Slobodan Ovuka rekao je da u bolnici ne leži nijedan pacijent zbog trovanja amonijakom.

Do curenja je došlo na parkingu firme Saga, objavio je Tanjug. Auto-cisterna je bila parkirana pored industrijskog koloseka koji nije javna pruga, već kolosek koji pripada Azotari Pančevo.

Pančevačka Azotara je saopštila da se izlivanje dogodilo na parkingu preduzeća Saga, te da oni sa akcidentom nemaju nikakve veze.

Izvor: Danas, 021

Batko upozoravao komšije na curenje amonijaka i svoju hrabrost platio životom

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
60 Shares
Share via
Copy link