Novi Sad Top 10

5 mesta gde Novosađani jedu najslasnije palačinke posle kojih ćete prste polizati

Palačinke

Palačinke su jedno od omiljenih jela širom sveta i čini se da svaka kultura ima svoje jedinstvene stavove o njima. Služe se i za doručak, i za ručak i za večeru. Palačinke dolaze u mnogo različitih oblika, veličina i ukusa.

Mogu biti slatke, slane, guste, tanke, male ili velike, ali sve su ukusne. Deca ih obožavaju ali i naši stariji sugrađani. Možete ih naći gotovo na svakom koraku, ali neka mesta u Novom Sadu se ipak izdvajaju.

Palačinkarnica “Dizni”

Palačinkarnica Dizni koja postoji već dvadeset godina postala je kultno mesto kada su palačinke u Novom Sadu u pitanju. Mekane, topive, filovane po želji, palačinke iz Diznijeve poslatičarnice postale su simbol detinjstva mnogih Novosađana.

Od pedesetak vrsta koliko imaju u ponudi teško je odabrati najukusniju. Možete uživati i u slatkim i slanim palačinkama punjenim raznim filovima, kremovima  i dodacima.

Od slanih izdvajamo Francusku palačinku koja se služi hladna sa piletinom, tartar sosem, graškom i pilećim parizerom. Cena je 540 din. Interesantna je palačinka sa dimljenim lososom u sosu od pavlake sa začinima. Cena za ovu porciju iznosi takođe 540 din.

Na sve su mislili, pa tako i oni koji vode računa o ishrani u Dizniju mogu pojesti slanu palačinku bez griže savesti – integralnu Popaj palačinku punjenu spanaćem, belim lukom i Feta sirom koja staje 490 din, kao i integralnu Šangaj palačinku sa rižom, lukom i šampinjonima.

Kada su u pitanju slatke palačinke, izbor je ogroman. Od klasičnih pa sve do bogato punjenih palačinaka sa raznim filovima, kremovima, voćnim prelivima, šlagom i sl. U susret letu i toplim danima mi bismo izdvojili mornarsku palačinku koja obiluje prefinjenim ukusima sladoleda, vanile, tropskog voća, šlaga i cimeta. Cena je 390 din.

Za one koji vode računa o ishrani, u ponudi je i Integralna fit palačinka sa voćnom salatom i biljnom slatkom pavlakom.

Palačinkarnica “Pinokio”

U ovoj palačinkarnici imaju zaista bogatu ponudu, a prave i slane i slatke palačinke za svačiji ukus. Bogato su filovane i punjene, pa će zadovoljiti svaki apetit. Pored standardnih imaju i maksi palačinke. Naš izbor je pao na maksi 3, palačinku punjenu pečenicom, kulenom, pavlakom, kačkavaljom i šampinjonima – za svega 280 din.

Ukoliko ste ljubitelji marmelada i džemova, ovde se možete zasladiti već za 100 dinara palačinkom sa marmeladom od mešanog voća, šipka i sl. A deci omiljena plačinka sa eurokremom i plazmom staje 170 din.

A za prave sladokusce izdvajamo Pinokio slatku palačinku punjenu sa eurokremom, plazmom, malinom i šlagom, i sve to u čoko testu po ceni od 270 din.

Palačinkarnica “Miki Maus”

Ukoliko živite na Detelinari, ili vas tamo put nanese, obavezno svratite u palačinkarnicu Miki Maus, u Rumenačkoj 7. Ono što prvo upada u oči kada uđete u ovu poslatičarnicu je besprekorna higijena. A i palačinke nikoga ne ostave ravnodušnim. Lokal je jako lepo sređen i simpatičan je pre svega deci, zbog sličica i junaka iz Diznijevih crtaća.

Kada su u pitanju slane palačinke, izdvajamo Miki maus specijal palčinku punjenu sa šunkom, kulenom, suvim vratom, sirom i šampinjonima. Cena je 380 din.

Od slatkih je najprodavanija nutela plazma. Cena za porciju je 300 din. U ovoj poslastičarnici možete pojesti i vegetarijasnku palačinku, a ukoliko postite, i posnu palačinku.

Ono po čemu su još prepoznatljivi su palačinke od pola metra. Izdvajili bismo palačinku snickers sa kremom, plazmom, kikirikijem, šlagom i karamel topingom. Ona staje 320 dinara.

Palačinkarnica “Mr. Činkos”

Ova simpatična poslastičarnica smeštena je u Njegoševoj 3. Palačinke su jako ukusne, testo je taman po meri, a nadev je bogat. U ponudi imaju i slatke i slane palačinke. Slane i slatke palačinke od 45 cm sa punjenjem po izboru od 200 gr. staju 198 din.

A za one koji vole rapsodiju ukusa i uživaju u slatkišima izdvojili bismo izuzetno bogatu Mr. Činkos palačinku punjenu nutelom, šumskim voćem, bananom i šlagom od 580 grama koja staje 524 din.

U ponudi imaju i popularne američke palačinke. Leto je blizu, zašto sa čokoladom ne bismo spojili i malo tropskih ukusa? Zato predlažemo da svratite i probate palačinku sa kokosom, ananasom i limetom. Definitivno spoj koji donosi osveženje tokom toplijih dana.

Palačinkarnica “Milky Novi Sad”

Palačinkarnica “Milky” se nalazi u Železničkoj 30. U ovu poslastičarnicu Novosađani uglavnom svraćaju zbog slatkih palačinaka, ali mi vam predlažemo da date šansu i slanim. Nećete se pokajati.

Kada su slatke palačinke u pitanju zaista su pravi majstori, izbora je previše, a ukus je fantastičan. Palačinke su im mekane i topive u ustima, filovane po želji – i to dosta bogato. Izdvajamo čoko palačinku sa plazmom, malina nadevom i topingom od čokolade.

Ovde možete pojesti i proteinsku palačinku sa dodacima po želji, cena je 230din. Ali i posnu palačinku koja staje 160 din. U ponudi imaju i američke palačinke po ceni od 230 din.

Kada su u pitanju slane palačinke izbor je takođe bogat. Za ljubitelje ljutog tu su pikant palačinke.

I kada su slane palačinke u pitanju imaju proteinsku palačinku po ceni od 230 dinara, kao i posnu palačinku po ceni od 160 din. Pohovana slana palačinka staje 230 din.

Sigurno da smo neku palačinkarnicu izostavili, rado ćemo dopuniti svoju listu vašim predlozima i palačinkarnicama gde rado uživate u ovim slatkim i slanim zalogajima sa svojom porodicom ili prijateljima.

Legenda kaže da Novosađani najvole krempitu i evo najboljih 5 u gradu

OGLAS

63 Shares
Share via
Copy link