umor-stres
Izvor: bedmanufacture
Lifestyle Vesti Novi Sad

Ovog vikenda vraćamo vreme

Kao da smo juče pomerali sat unapred, a već je stigla zima, i u noći između subote i nedelje, vreme vraćamo unazad. A govorili su nam da je nemoguće! Opet je došao taj dan kada pomeramo vreme, zbunjujemo jedni druge, zaboravljamo da vratimo sat i idemo danima sa ručnim satom koji još računa vreme kao da je leto. Kako ne bi došlo do konfuzije, kašnjenja na sastanke i predavanja na fakultetu, predlažemo da preduzmete sve neophodne mere.

Sat na telefonu

Uglavnom će se sam promeniti.Dobro obratite pažnju da i vi ne promenite vreme na svom pametnom telefonu, jer ovo može dovesti do problema, ako ste obećali devojci da ćete je pokupiti u podne, pa greškom sat vratite 2 puta unazad. Ako niste sigurni da će telefon sam obaviti ovaj zadatak, proverite u podešavanjima da li vam je vreme postavljeno na automatsko podešavanje.

vreme-tece-izumi-sat

Ručni sat

Osim ako ne nosite AppleWatch, ručni sat moraćete sami da vratite unazad. Učinite to u subotu uveče kada krenete na spavanje, ili u nedelju čim ustanete, kako ne biste danima računali vreme za jedan sat u nazad. Sigurno će se desiti da jednom zaboravite, pa ćete se uspaničiti jer mislite da kasnite, ili ćete se previše opustiti, znajući da imate još taj jedan sat.

Zidni sat

Dok lagano doručkujete i pogled vam pada na zidni sat u kuhinji hvata vas panika. Kasnite na posao. A niste ni košulju još ispeglali. Trpate preostale zalogaje na brzinu, i onda se setite. Niste vratili sat. Dakle, da ne biste dolazili u ovu situaciju, vratite sat. Statistike kažu da ljudi ovaj sat gotovo uvek ostave za kraj, pa ga tako pomere danima kasnije, kad se već dovoljno puta štrecnu.

sat-uspomena-dekoracija
Foto: Kuća stil

Mikrotalasna, šporet

Ovo može biti veoma važno ukoliko koristite tajmer. A osim toga, pogled vam može slučajno pasti na sat na mikrotalasnoj dok podgrevate ručak, i onda opet može nastati panika i žurba, bez potrebe.

Sat u kolima

Osim ako nemate automobil koji priča sa vama, i sam menja vreme, moraćete to vi da učinite. Verovatno sledi pritiskanje dugmića 23 puta, dok ne dođete do jednog broja manjeg od onog što je bio, ali vredi truda. Ne želite da se uspaničite usred saobraćajne gužve.

Organizacija

Ako ne živite sami, morate paziti da ne dođe do situacija da je neko već pomerio sat u kuhinji, neko u atomobilu. Vraćanje 2 sata unazad može izazvati probleme, pa pre nego što promenite računanje vremena, pitajte cimere, muža, ženu ili decu da li su možda oni to već učinili.

 

Luftika
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow