Lifestyle

Ovakvi tipovi će prevariti i razočarati i one do kojih im je mnogo stalo

Sklonost ka varanju u ljubavnim odnosima ne nastaje tokom same veze. Ta neslavna i nečasna tendencija razvija se mnogo ranije, kao deo ličnosti. Tipovi skolni prevarama praktično su neizlačivi ,štaviše prevariće čak i one do kojih im je mnogo stalo. To je na neki način zavisnost, koja je jača od njih.

Ove osobine muškarca otkrivaju da je u duši nepopravljiv nevernik i švaler, čak i ako se svim silama trudi da ti ostane veran:

Pogled mu luta

Pravi švaleri su neprikosnoveni ljubitelji žena. Žene ih mame i uzbuđuju – ljubav nema ništa s tim. Ljubav i zaljubljenost im samo pojačava želju, a navika i rutina u vezi tu želju im ubijaju. Oni vole različitost koju žene donose. Sa jednom će ljubav voditi nežno, sa drugom grubo. Njih do ludila dovodi sve što je vezano za žene i njihovu prirodu, jer to je njihov pravi hobi – igra zavođenja, moć i zadovoljenje strasti koju imaju na pretek.

Odaju ih nemirni pogledi koji non stop lutaju za ženama i traže nešto novo, nešto uzbudljivo. Način na koji posmatraju žene tokom razgovora, kako im se umiljavaju i podilaze odaju ove nepopravljive zavodnike. Međutim, kada im je posebno stalo do određene žene, umeju svesno da se izoluju kako bi se spasili iskušenja, jer dobro poznaju sebe. U želji da nešto ne zabrljaju, mogu delovati i potpuno odbojno prema drugim osobama ženskog pola dok su u vezi, ali to je samo varka.

Ženske “prijateljice”

Na njegovom Facebook profilu ima 1000 prijatelja, među kojima je tek po koji muškarac. Njegovo muško društvo na društvenim mrežama ograničeno ja ne ljude koje poznaju i sa kojima sarađuju. Sa druge strane, tu su žene raznih profila i vrsta, sa svih strana sveta.

Telefonski imenik mu je pun “drugarica” i “poznanica” od kojih je sa svakom imao nešto, pa makar to bio samo nedužni flert.

Zabranjena teritorija

Zbog svog “hobija” muškarac – preljubnik po navici skriva određene delove svog života, čak i kad za to nema valjanog razloga. Nikad se ne zna šta nosi dan, a šta noć. Uvek će postojati ta neka nedostupna teritorija, neka misterija vezana za njega, neka nedostupnosr, rezervisanost, neki deo njegovog bića koji nikada neće biti tvoj.

Ljubomora

Tipovi skloni prevari od samog starta veze umeju da šokiraju svojim ljubomornim ispadima iako za to nema ni potrebe ni realnog povoda. Umeju biti izuzetno posesivni kada je u pitanju “njihova teritorija”. Ako vas je odabrao za ženu, to znači da je u vama prepoznao neku čistotu, možda čak i materinske osobine. Svaka sitnica koja mu razvejava ovu iluziju ga apsolutno izluđuje.

Sad kad to znaš, možeš da odlučiš da li i dalje želiš da budeš sa njim uprkos svemu, ili ga moraš ostaviti, jer ne možeš da podneseš prevaru. Ukoliko rešiš da ostaneš, budi spremna da njegove izlete ne dočekuješ sa gorčinom, jer gorčina ubija. Prihvati ga takvog kakav jeste, ili ga ne prihvataj uopšte. Samo ne pokušavaj da ga popraviš i ne nadaj se da će ga ljubav promeniti.

Međutim, ukoliko spada u onaj ljubomorni soj švalera (takvih je najviše), spasi sebe mučenja i otiđi odmah, pa makar mislila da ti je on sve na svetu. Postoje i gore stvari od usamljenosti…

Strah od samoće veći je od ljubavi koju osećaš

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

17 Shares
Share via
Copy link