Magazin Novi Sad

Ispovest oca momka otetog u Novom Sadu: “Sin zna jednog od otmičara, namamljen je pozivom”

policija-otmica
Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

Sin biznismena iz Novog Sada otet je 5. februara oko tri sata posle ponoći, kada se sa proslave vraćao kući. Otac otetog N. T. iz Sremske Kamenice ispričao je kako je tekla akcija spasavanja njegovog sina.

– Moj sin se vraćao sa rođendana i bio je blizu kuće u Paragovu kada je primio poziv. Otmičari su ga praktično namamili pozivom, a potom su mu prišli sa fantomkama na glavama i na silu ga strpali u vozilo.

Kada su me pozvali, dali su mi sina na telefon, a on je rekao da će da mu naude ukoliko ne skupi i ne isplati 200.000 evra u kešu i da ni slučajno ne zovem policiju – rekao je otac za portal Telegraf.

Kako kaže, nekoliko minuta je razmislio, popričao je sa suprugom i ćerkama, a zajedno su odlučili da je najbolja odluka da odmah pozovu policiju.

– Policajci su od momenta poziva krajnje ozbiljno shvatili situaciju i da su se maksimalno angažovali svim sredstvima.

Policijaci koji su prvi stigli na lice mesta, odmah su mi dali detaljne instrukcije kako da se ponašam u toj situaciji, a sve vreme su bili kranje smireni i ulivali su poverenje celoj porodici.

U isto vreme sve ekipe na terenu krenule su potragu i operativni rad, krenula je i pretraga preko baznih stanica.

Kad je akcija završena, policajci su odmah prišli mom sinu i dali su mu piće i jelo, a on je rekao da su se prema njemu ophodili kao prema rođenom detetu – dodaje.

Jedan od inspektora sve vreme je bio uz mladića i razgovarao sa njim.

Koliko je situacija bila ozbiljna, govori i činjenica da se akciji priključio i načelnik Goran Radonjić, koji je koordinisao, ali je i sam direktno učestvovao u hapšenju.

Otac otetog mladića kaže da će do kraja života biti zahvalan policiji, te da je oduševljen njihovom sposobnošću i brzinom i načinom reagovanja u ovoj situciji.

On je srećan što je porodica sada konačno na okupu i što je sve dobilo srećan epilog, ali kažu da još nisu svesni svega što su prošli.

– Supruga i ćerke su pod stresom, a sada mi je najbitnije da zaštitim svoju porodicu nakon svega ovoga. Moj sin poznaje jednog od otmičara, ali se nikada nisu aktivno družili. Baš taj momak bio je tiper i organizator otmice – rekao je otac otetog mladića.

Oteti mladić kaže da je sve vreme sa njim pričao samo jedan otmičar dok su ostali ćutali, najverovatnije su tako štitili svoj identitet.

Podsećamo, četvorica osumnjičenih su uhapšeni u naselju Klisa posle intenzivne potrage na području grada. Oteti osamnaestogodišnjak je pronađen u gepeku automobila, nepovređen.

Detalji potere u Novom Sadu: Otmičari kidnapovali mladića, roditeljima tražili 200.000 € za otkup

Čitajte Luftiku na Google vestima

36 Shares
Share via
Copy link