Balkan Magazin

Ocu ubijene Vanje zatvorenici priredili paklen doček, osumnjičene drže u posebnom delu zgrade

vanja-gorcevska-otac
Foto: Printscreen/skopje1.mk/Министерство за внатрешни работи

Otac i ostali osumnjičeni za otmicu i ubistvo Vanje Đorčevske (14) suočeni su sa oštrim revoltom ostalih pritvorenika u zatvoru Šutka u Skoplju.

Svaki put kad ih izvedu i vraćaju u Šutku zatvorenici ih vide kroz prozore, a zatim pozivaju, udaraju po rešetkama, vređaju…

Direktor zatvora Filip Andov nije ni potvrdio, ali ni demantovao navode lokalnih medija. Andov samo ističe da je bezbednosna situacija pod kontrolom i naglašava da je pristup četvorici osumnjičenih ograničen.

– Odvojeni su od ostalih pritvorenika i zatvorenika. Ni svi zatvorski službenici nemaju pristup tim prostorijama. Ulazite sa posebnim karticama koje drže određeni čuvari. Kontrolišu se konstantno s obzirom na stepen kriminala i u skladu sa protokolima i zakonima – kaže Andov za Skoplje1.

Zatočenici i zatvorenici iz Šutke zgroženi su dvostrukim ubistvom.

Trojica od četvorice osumnjičenih koji se nalaze u zatvoru priznala su krivicu i svoje uloge. Ukazali su i na Ljupča Palevskog kao organizatora i počinioca gnusnog dela.

Jedini među njima, koji nije priznao krivicu ili povezanost sa bilo kim od ostalih osumnjičenih, jeste otac devojčice Aleksandar Gorčevski koji tvrdi da nikoga od njih ne poznaje i da nije Palevskom otkrio putanju kretanja svoje ćerke.

Đorđevski je na saslušanje na kome mu je određen pritvor do 30 dana, podsetimo, doveden u zatvorskom kombinezonu, a na snimku se vidi da su ga u zatvoru ošišali na ćelavo.

Šta je novinarima pokazao otac ubijene Vanje dok ga je policija vodila? (VIDEO)

Izvor: Kurir.rs/Z.Ko/Skoplje1

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link