Magazin Srbija

TUGA: Otac nije hteo ni da vidi bebu ostavljenu ispred zgrade u Kragujevcu

ostavljena-beba-kragujevac
FOTO: TV PRVA / SCREENSHOT

Priča o bebi koja je ostavljena ispred ulazu u jednu zgradu u Kragujevcu rastužila je celu Srbiju. Još tužnije je što ovo nije prvi put da je beba ostavljena.

Dubok uzdah, odmahivanje rukom, spuštanje glave i tužan pogled.

Tako danas reaguju Kragujevčani na sam pomen napuštene bebe koju je njihova sugrađanka, negde u ponedeljak posle ponoći, ostavila u kolicima na ulici.

Kolica bebice i dalje stoje u ulazu zgrade gde je živela sa majkom i to je verovatno najtužnija slika Kragujevca ovih dana.

– Niko ne zna šta s njima da radi. Sve je ovo jako tužno. Treći put već ostavlja jadnu bebu. To je vanbračno dete sa čovekom koji ovde živi sa drugom ženom. Taj čovek nikada nije sišao da vidi dete – tvrdi jedan komšija za Telegraf.

Ne mogu, kako kažu, da shvate, šta jednu majku natera da tako surovo napusti dete.

– Kakva osoba može da ostavi dete na hladnoći. I to ne jednom. Jeste mlada, ali opet, to ne može da bude opravdanje – poručuju stanari zgrade.

Bebu je našao i spasio slučajni prolaznik Miloš Sečivanović. Ovaj Čačanin koji studira u Kragujevcu nije ni slutio da će tokom šetnje naići na napušteno dete u kolicima, staro samo godinu dana, koje je ostavila majka.

Miloš je juče ispričao šta se sve desilo u noći između 9. i 10. januara.

– Vraćao sam se iz teretane i kod ulaza u zgradu videli smo kolica. Moja sestra je bila sa mnom. Videli smo da nema nikoga, a onda smo prišli kolicima, pomislili smo da su prazna. Kad smo se približili, videli smo ručice kako se pomeraju – rekao je Miloš.

Uplašeni za dete pozvali su pomoć.

– Uplašili smo se jer ne znamo šta se dešava, malo dete, noć, kolica i ne znam šta da kažem. Pozvali smo policiju i hitnu i ostali pored deteta dok nisu došli i odvezli je u bolnicu – ispričao je Miloš.

Oglasio se gradonačelnik Kragujevca

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavio je danas da je teško komentarisati slučaj ostavljene bebe kada se ne znaju sve okolnosti i dodao da je važno da su institucije dobro funkcionisale, a najvažnije da je beba sada dobro.

– Kada je pronađena beba je prevezena u Klinički centar na pedijatriju gde utvrđeno da je u dobrom zdravstvenom stanju. Nakon toga nadležne službe su obezbedile da beba bude urgetno prebačena u hraniteljsku porodicu. Tu se pokazala dobra saradnja između Centra za socijalni rad i Centra za roditeljstvo i usvojenje  – rekao je Dašić gostujući na TV Prva.

Dodao je da je informisan da je majka koja je ostavila dete pronađena i privedena na dalje ispitivanje.

Miloš je našao napuštenu bebu u Kragujevcu: “Video sam ručice kako se pomeraju”

Čitajte Luftiku na Google vestima

68 Shares
Share via
Copy link