Magazin

Umirući otac prevario smrt da prvi i jedini put vidi svoju ćerku

otac na samrti

Imati člana porodice koji boluje od raka je nezamislivo teško. Gledati ih kako se bore i postaju samo delić onoga što su nekada bili je jedna od najtežih stvari kroz koje prolazimo u životu.

Ova priča o umirućem ocu obolelom od raka je srceparajuća, ali i prelepa. Zgrabite maramice jer će vas ova priča, bez sumnje, naterati do suza.

Iako je ova priča iz 2019. godine, i dalje je relevantna, još uvek je neverovatno dirljiva i nateraće vas da pustite suzu.

Bret je bio otac troje dece. Nažalost, imao je i tumor na mozgu i bio je smrtno bolestan. Svoju treću ćerku, Ariju, upoznao je samo nekoliko trenutaka pre nego što je preminuo. Izdržao je tek toliko da jednom vidi svoju devojčicu.

Bret i Nikol su bili nastavnici i nakon što su neko vreme bili najbolji prijatelji, ubrzo su shvatili svoju ljubav jedno prema drugom. Nije prošlo mnogo vremena dok se par nije venčao, a ubrzo je stigla i beba. Nikol opisuje Breta kao savršenog oca.

Kako je njihov zajednički život odmicao, ona je počela da primećuje neke promene na njemu. Ipak, nije tome pridavala preveliku pažnju, sve dok jednog dana Bret nije otišao kod lekara. Tog dana je Bret otkrio da ima tumor na mozgu.

Najveći strahovi para su se obistinili, a Bret je obavešten kako operacija uklanjanja tumora može da izazove smrt pre nego što se očekivalo.

– Pričali smo sa njegovim neurologom i on nam je ipričao sve rizike koje takva operacija nosi sa sobom. Doktori su skinuli tumora koliko god su mogli, ali kada je ponovo porastao, bio je agresivniji i nije mogao da se operiše. U to vreme sam bila trudna sa Arijom – priseća se Nikol.

Samo tri meseca nakon saznanja da se rak vratio, Bret je doživeo napad. Sve što je Nikol želela je da obezbedi Bretu da upozna svoju novoređenu devojčicu pre nego što umre. Ona kaže da je osoblje učinilo sve što je moglo kako bi osiguralo da Bret izdrži dovoljno dugo. Nikolina majka odvela je nju i novorođenče do Bretovog bolničkog kreveta.

Nikol je tada položila njihovu novorođenu ćerku u Bretovo naručje i opisala mu kako devojčica izgleda. Bret je uspeo da izdrži tek toliko da upozna svoju ćerkicu. Nakon nekoliko sati zajedničkog druženja, preminuo je.

Njihova ćerka je rođena u 5:07 ujutro 11. februara 2019. Brett je preminuo istog dana u 8:25 sati.

Nikada neću zaboraviti dan kada mi je otac umirao – čak i tada bio je pribraniji od mene

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

80 Shares
Share via
Copy link