Srbija Vesti

Komšiluk o majci koja je ostavila bebu na ulici u Kragujevcu: “Ovo nije prvi put”

beba u kolicima
Foto: ilustracija

Komšije majke iz Kragujevca koja je 9. januara posle ponoći ostavila svoju jednogodišnju ćerku na trotoaru tvrde da je isto nepočinstvo činila i ranije.

– Nije joj prvi put. I ranije ju je ostavljala, ali bi se po nju vratila. Sada je izgleda zaista rešila da je napusti. Šokirani smo. Dete je baš malo, beba je, ni ne hoda još… Nadamo se da će biti zbrinuto kako treba – pričaju komšije, a prenosi Telegraf.

I otac je, dodaju, napustio ćerkicu.

– Čuli smo da je majka ostavila bebu baš kod zgrade gde otac živi, jer otkad ih je napustio, on bebu nije ni posećivao – tvrde komšije.

Majka će danas najverovatnije biti saslušana u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Bebu je našao i spasio slučajni prolaznik, Miloš Sečivanović. Ovaj Čačanin koji studira u Kragujevcu nije ni slutio da će tokom šetnje naići na napušteno dete u kolicima, staro samo godinu dana, koje je ostavila majka.

Za Telegraf.rs nakon što je identifikovana i uhapšena majka, oglasio se i Miloš gde nam je ispričao šta se sve desilo u noći između 9 i 10 januara.

– Vraćao sam se iz teretane, i kod ulaza u zgradu, i pored ulice videli smo kolica. Moja sestra je bila sa mnom, nisam bio sam. Videli smo da nema nikoga, a onda smo prišli kolicima, pomislili smo i da su prazna. Kad smo se približili videli smo ručice kako se pomeraju – priča Miloš.

Uplašeni za dete, pozvali su pomoć.

– Uplašili smo se jer ne znamo šta se dešava, malo dete, noć, kolica i ne znam šta da kažem. Pozvali smo policiju i hitnu i ostali pored deteta dok oni nisu došli i odvezli je u bolnicu – ispričao nam Miloš.

Izvor: Telegraf

Neobičan i kratak život Harisa Pućurice – dečaka kome je vuk bio čovek, a čovek vuk

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

158 Shares
158 Shares
Share via
Copy link