Magazin

Osam devojaka izgubilo život u povratku sa devojačke večeri

U padu privatnog turskog mlaznjaka koji je se juče srušio na jugozapadu Irana život je izgubilo 11 osoba. Osim tri člana posade, stradalo je osam devojaka koje su se vraćale sa devojačke večeri. Jedna od njih je ćerka poznatog turskog biznismena.

Strašna sudbina zadesila je porodicu turskog biznismena. Ostao je bez ćerke koja je trebalo da se uskoro uda. Sedam njenih drugarica, lepih i mladih devojaka takođe je stradalo u avionskoj nesreći u Iranu, nezvanične su informacije koje javljaju turski mediji.

Podatke o broju žrtava agenciji Isna saopštio je portparol civilnih vazduhoplovnih vlasti Irana. „Možemo da potvrdimo da je turski privatni mlaznjak prilikom prolaska kroz naš vazdušni prostor nestao sa radara i srušio se u blizini Šar-e-Korda“, izjavio je portparol.

https://www.instagram.com/p/BgGkXaFFhtl/?taken-by=minabasaran

Avion je leteo iz Šardže, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ka Istanbulu. Iranska agencija Tasnim javlja da se radi o privatnom mlaznjaku. Ta agencija objavljuje i fotografiju nesreće:

Avion je pao u planinskoj oblasti, i zahvatio ga je plamen dok je još bio u vazduhu. Očevici navode da su videli vatrenu loptu koja se zakucava u strminu planinskog vrha Helen.

Crne slutnje potvrdio je direktor turskog Crvenog polumeseca Kerem Kinik, koji kaže da je najmanje jedan od putnika bio član porodice biznismena Huseina Basarana.

Turski mediji preneli su ranije da je reč o Basaranovoj kćerki Mini (28) i sedam njenih drugarica koje su se vraćale u Istanbul sa devojačke zabave u Dubaiju, navodi Rojters.

Ona je, prema navodima turskih medija, trebalo da se uda u aprilu.

Mina Basaran bila je član borda direktora Basaran Holdinga i naslednica poslovne kompanije.

https://www.instagram.com/p/BgELktulRaZ/?taken-by=minabasaran

Na Instangramu je objavljivala fotografije sa zabave koja je, kako izgleda, bila njeno devojačko veče u Dubaiju.

AP prenosi da je među fotografijama i slika aviona kojim su putovale, postavljena pre tri dana.

Na poslednjem video-snimku objavljenom na njenom nalogu, vidi se Basaranova kako sa drugaricama uživa na koncertu britanske pevačice Rite Ore u jednom popularnom noćnom klubu u Dubaiju.

Zvaničnik turskog ministarstva saobraćaja rekao je da su u avionu bila tri člana posade.

Sedam timova za spasavanje i potragu poslato je na mesto nesreće, piše Mehr News.

Prve informacije bile su da je na letu privatne kompanije bilo 20 putnika.

Ovo je druga avionska nesreća na tlu Irana u kratkom roku. U februaru se u centralnoj provinciji Isfahan srušio putnički avion Aseman erlajnza, a u toj nesreći stradalo je 60 putnika i šest članova posade.

https://www.instagram.com/p/BgD8ObnF-19/?taken-by=minabasaran

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Tamara Obradović

Tamara Obradović

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš