Magazin

Karabin, pištolj, bombe, prigušivači: Evo šta je policija pronašla u kući u kojoj se krio ubica iz Mladenovca (FOTO)

ubica-mladenovac
Foto: Printscreen, Privatna Arhiva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su U. B. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je usmrtio osam osoba i 14 ranio. On se sumnjiči da je sinoć u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem usmrtio pet osoba i šest ranio, a potom u selu Dubona kod Mladenovca, usmrtio još tri osobe i osam ranio.

Potom je, kako se sumnja, zaustavio taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde ga je policija uhapsila.

Policija je pretresom vikendice koju osumnjičeni koristi u mestu Ševšin, pronašla karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, 4 signalna metka i 25 komada karabinske municije, piše Nova.

Pogledajte fotografije oružja:

oruzje-1
Foto: MUP Srbije

Takođe, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira najverovatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja.

oruzje-2
Foto: MUP Srbije

U ovoj opsežnoj akciji učestvovalo je više od 600 policajaca, pripadnika Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Policijske brigade, Jedinice za obezbeđenje, saobraćajne policije, Službe za specijalne istražne metode, Interventne jedinice 92, Helikopterske jedinice, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, kao i područnih policijskih uprava u Beogradu, Smederevu i Kragujevcu.

oruzje-3
Foto: MUP Srbije

U toku je dalji rad policije i tužilaštva.

Ubica iz Mladenovca se iživljao nad komšijskim psima, a meštani uzalud prijavljivali

Share via
Copy link