Srbija Vesti

Oluja i grad opustošili ivanjički kraj, stradali malinjaci, vetar lomio grane i drveće (VIDEO)

ivanjica-grad
Foto: RINA

Snažno olujno nevreme praćeno krupnim gradom ponovo je opustošilo ivanjički kraj. Cevi u gradskom jezgru nisu mogle da prime ogromnu količinu padavina za kratko vreme i voda se izlila na ulice, na kojima je prema rečima očevidaca pravi potop. Najveća šteta ponovo je pričinjena na putnoj infrastrukturi.

– Ovo nevreme sa sobom nosi veoma teške posledice. Ranije nepogode izazvale su velika oštećenja, ali sada su pojedini putni pravci bukvalno odneti, kao i prilazi kućama. Još nemamo informaciju o broju odsečenih sela i domaćinstava. Sada se razmišlja o uvođenju vanredne situcaije – rekao je za RINU Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Velika materijalna šteta ponovo je pričinjena na poljoprivrednim kulturama. Najviše su stradali malinjaci u kojima je berba već počela.

– Crni oblak stigao je iz pravca Arilja i počelo je strašno nevreme. Jak vetar lomio je grane drveća i nosio po putu, a grad veličine oraha obrao je voće pre berača. Čuli smo da su dejstvovai protivgradni strelci, verovatno su tako sprečili još veću štetu i katastrofu – kažu Ivanjičani.

Na teritoriji opštine Arilje nisu zabeležene veće vremenske nepogode, a prema rečima predsednika opštine Predraga Maslara, padala je samo kiša koja nije nanela veću materijalnu štetu.

Izvor: Blic

Britanci zbog vetra od 260 na sat padali na ulici, srpski pilot spustio avion iz prve (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

20 Shares
Share via
Copy link