Magazin

Željko Mitrović na sudu zbog krađe Utiska nedelje

Olja Bećković tužila je koautore emisije “Hit tvit” koja se emituje na televiziji Pink kako bi se utvrdilo da li je povređeno njeno autorsko pravo, a prvo ročište po tužbi biće održano sutra u Višem sudu, izjavio je advokat Olje Bećković Goran Draganić.

Bećković, autorka kultne političke emisije Utisak nedelje, tužila je televiziju Pink, Željka Mitrovića, Vericu Bradić i Gorana Gmitrića.

Viši sud će u parničnom postupku utvrditi da li su koautori emisije “Hit tvit” preuzeli originalnu koncepciju Utiska nedelje, te da li je na taj način došlo do povrede autorskog prava Olje Bećković. Prvo ročište zakazano je za 21. februar.

Prostački odgovor Željka Mitrovića

Samo dan pred prvo ročište, optuženi je odgovorio Bećkovićevoj na uvredljiv način.

– I ja da sam na Oljinom mestu i da sam poražen sa više od pet puta u broju gledalaca, ne samo da bih tužio sebe, već bi i sam sebe jurio motkom po gradu! Što se tiče mog autorskog koncepta Hit tvita, on je potpuno različit od Utiska nedelje i predstavlja, pre svega, sagledavanje objava na društvenim mrežama iz prethodne nedelje! Ako Olji fali svežih ideja kako bi izašla iz kamenog doba, neka mi se slobodno javi, ja sam spreman da joj pozitivnim savetima popravim onaj ćumez za dž! – rekao je Mitrović.

Utisak nedelje autorsko delo već 24 godine

Utisak nedelje emituje se od 1991. godine, a emisija je registrovana u Autorskoj agenciji od 1994. godine.

Emisija Hit tvit emituje se na televiziji Pink od marta 2019. godine.

Olji Bećković ovo nije prvi put da zaštitu autorskih prava zatraži od suda. Ona je 2001. tužila Natašu Miljković i BK televiziju zbog emisije Maska nedelje.

Šta je bogougodni Željko Mitrović zamolio Isusa Hrista u božićnoj poslanici

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

282 Shares
282 Shares
Share via
Copy link