Magazin

Šta je bogougodni Željko Mitrović zamolio Isusa Hrista u božićnoj “poslanici”

Rođenje Isusa Hrista tradicionalno se dočekuje rokanjem petardi, karabita i iz puške. U manjim sredinama po badnjak, u šumu, odlazi se autima poređanim u kolonu u kojima neretko u očevom krilu, za volanom, sedi tek ispilelo dete dok tata poteže pivo, trubi i roka eksploziv. Valja dete “zadojiti” verom na pravi način.

Badnji dan i Božić sve češće naliče ratnom stanju, pa vrlo apsurdno zvuči kada se poželi “Mir Božji”.

Ove godine je poentirao vlasnik televizije Pink Željko Mitrović koji je na svom tviteru napisao:

“Dragom Isusu čestitam 2020. rođendan i da vidi nekako da pored “Mira Božijeg” bude i mira zemaljskog! Ako nije problem! Hvala lepo!”, napisa čovek koji svojim rijaliti programom štanca promiskuitet, kurvanje, golotinju, gadosti, prevare, seks uživo, opijanje, tuče, agresiju… koji je dao zeleno svetlo za emitovanje posrnuća čoveka i koji to svesno podupire i proizvodi jer zna da će zaraditi od zatupljenog voajerski nastrojenog “stada”.

zeljko mitrovic bozic

Ova njegova božićna “poslanica” vrhunac je licemerja i neznanja (nije pogodio godinu Hristovog rođenja) i zvuči kao kada bi, karikiram, nasilnik tražio mir u svetu. Još gore, kao kada bi aktivni nasilnik od Isusa tražio mir u svetu.

Jer Isus nije dovoljno iskupio naše grehe, pa treba da dođe među nas još jednom, I još jednom, i još jednom, i još jednom… a mi ćemo u međuvremenu da nastavimo da (današnje vesti): vešamo i palimo psa u niškoj šumi, da pucamo iz pištolja na ženu pred decom, da doterani krademo mirisnu jelkicu od 100 dinara na pumpi dok nam radnik toči gorivo, da lažiramo da smo rodbina Monike Karimanović da bismo dobili novac, da krijumčarimo, da omatoreli i bolesni devojčicama šaljemo poruke “Šta radiš mačkice?”…

Dakle, prema Željkovoj “poslanici” mi ćemo da nastavimo da kršimo božije zapovesti, očekujući da Isus Hrist “ako nije problem” uspostavi i mir zemaljski.

Da zaustavi ruku nasilnika i lopova u krađi, da začepi usta političarima i usadi im poštenje i moral, da potpiše peticiju za ukidanje rijaliti programa, da donese valjane sudske presude, da “izleči” pedofile, manijake, da ukine mobilni signal, da ugasi “stadu” televizor, da ugasi svaku šibicu kojom se želi zapaliti karabit, da zakoči pušku, da odveže psa sa grane, da ukine fejsbuk nalog svakom potencijalnom manijaku, da urazumi Mila Đukanovića…

Vrhunac licemerja, koje nas je između ostalog i dovelo ovde gde jesmo, na ivicu ambisa.

Najbolje je da živimo u totalnom odsustvu odgovornosti za svoje postupke, posrnuli, bez mrve saosećajnosti, razuma, truda i želje da budemo bolji ljudi, jer će Isus Hrist sigurno pročitati tvit Mitrovića i gledati, jer je onako “bratski zamoljen”, da reši stvar, tačnije uspostavi mir zemaljski.

I ovako nam je uvek neko drugi kriv za sve, pa onda valjda logično ide i da od nekog drugog stalno očekujemo izbavljenje.

Sebično, nerazumno i oholo, što se uostalom od Mitrovića i moglo očekivati.

Nađimo spokoj u onome što imamo, inače su ovo samo dani u kojima smrdimo na ribu

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

komentara

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
699 Shares
699 Shares
Share via
Copy link