Koronavirus Magazin

Olimpijske igre definitivno odložene

olimpijske igre odlaganje

Iako su japanski zvaničnici bili uporni u svojim namerama da se Olimpijske igre odigraju prema početnom planu – od 24. jula do 9. avgusta 2020, sada je i definitivno da je najveća sportska smotra na svetu odložena za 2021. godinu.

Pandemija novog virusa Covid 19 zaustavila je planetu i malo ko je gajio nadu da će Olimpijada biti održana u planiranom terminu.

Prethodnih dana stizale su informacije kako Kanada i Australija neće pustiti svoje sportiste u Tokio, pritisak su vršili i Plivačka federacija SAD i Atletski savez iste zemlje. I sada se još samo čeka ozvaničenje odlaganja OI za 2021. godinu.

Premijer Japana Šinzo Abe potvrdio je da Olimpijske igre neće biti ove godine i da se radi na planu kako i kada da se odlože, odnosno u kom terminu da budu. Ta informacija stigla je posle video sastanka koji je imao sa predstavnicima MOK i Organizacionog komiteta OI, a saopštio ju je Tomasu Bahu, prvom čoveku MOK, a preneo portal Nova.

Veče ranije isto je najavio visoki zvaničnik MOK Dik Paund. Stav Vlade Japana je jasan, a konačna odluka o odlaganju trebalo je da bude doneta sredinom aprila, ali se i to promenilo.

Kako su lude žurke u austrijskom skijalištu raširile koronu po Evropi

Share via
Copy link