Magazin Srbija

Olgica je monter, radi na visini od 50 metara, nema koleginice i ne zna za strah

olgica šehović
Foto: Printskrin/YouTube

Olgica Šehović je prošle godine u toku pandemije rešila da se oproba u poslu koji nije baš najpopularniji među pripadnicama lepšeg pola. Naime, ona radi na otklanjanju kvarova i postavljnju antena za mobilnu telefoniju.

– Nema puno kontakta sa ljudima, sem sa ekipom sa kojom radimo. Posao je u prirodi, jeste da je ima i vrućine i zime ali nekako kad se popnete gore i imate taj pogled. Pogotovo kada odemo na planinu pa pogled puca, to je neverovatno. To je ono što me privlači kod ovog posla najviše – kaže Olgica.

Za ovaj posao je potrebna odlična kondicija a zaposleni prolaze posebnu obuku. Na visini od 50 metara Olgica ima kompletnu opremu koja se sastoji od pojasa, sigurnosne kuke i šlema a u torbici je alat.

I pored toga što ima žuljeve na rukama, Olgica straha od visine nema uopšte.

olgica šehović
Foto: Printskrin/YouTube

– Nemam neki strah, da se brinem da li ću da padnem ili ne. Imala sam dobru obuku tako da razmišljam o onome što treba da uradim, da li ću uraditi dobro ili ne. Mislim da žene mogu da budu jako dobri penjači ali da to prosto nije popularno među ženama.

Ljudi različito reaguju kada vide ženu koja radi ovaj posao, ispričala je Olgica za RTV Mag. Kaže da joj neki donesu i kafu i budu oduševljeni jer nisu viđali žene koje rade takav posao.

Kada je porodici saopštila da menja posao kaže da se nisu mnogo iznenadili a kao najvažnije je istakla da su je ćerke podržale u nameri. Za posao kaže da ga je zavolela ali i da ima sjajne kolege koje su joj bezrezervna podrška.

Ova hrabra i neobična žena ima još jedno interesantno zanimanje. Već 15 godina je instruktor ronjenja i radi sa decom.

11 fantastičnih žena koje voze kamione i autobuse na Balkanu

OGLAS

196 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook Messenger
  • Viber
  • Pinterest
  • More Networks
196 Shares
Copy link