Dogadjaji Festivali Novi Sad

Da li ste spremni za Oktoberfest 2018?

Tradicionalno već  treću godinu za redom u Novom Sadu se organizuje Oktoberfest. Ovo se pokazalo kao odličan event naročito za ljubitelje piva, pereca, kobasica, odličnog muzičkog programa i dobre zabave.

U petak možete uživati u zvucima trube poznatog Dejana Petrovića Big Band, kao i uz Hladno pivo i novosadski Love Hunters. Drugog dana festa vas na muzičkoj sceni očekuju Zbogom Brus Li, Zvonko Bogdan, Psihomodopop i Orthodox Celts.

Oktobar je idealno vreme da se lagano krene sa zagrevanjem za zimu uz svetski poznata piva, a mi vam donosimo detaljnu satnicu i nastupe na ovogodišnjem novosadskom Oktoberfestu 2018.

Program – Satnica

Petak 19.10.2018.

18.45 – Svečano otvaranje pivskog bureta

19.00 – Kredarica

20.00 – Dejan Petrović Big Band

22.00 – Takmičenja

22.30 – Hladno pivo

00.30 – Love Hunters

Subota 20.10.2018.

11.00-16.00 – Slobodan ulaz

12.00-15.00 – Battle of the Bands

15.00-16.00 – Takmičenje u nošenju krigli

19.00 – Zbogom Brus Li

20.00 – Zvonko Bogdan

22.00 – Takmičenja

22.30 – Psihomodopop

00.30 – Orthodox Celts

Više o izvođačima

Dejan Petrović i njegov Big Band su se debitantski put pojavili na novosadskom “Etno festu”. Dejan je odlučio da tada modernizuje bend. Tu nisu više zastupljeni  samo duvački instrumenti nego se on odlučuje za promenu i uvodi klavijature, bubanj, perkusije i ženski vokal.

Ovaj mladi momak iz okoline Užica, odrastao je u porodici muzičara. Svoj prvi javni nastup imao je sa samo 6 godina. Dejan Petrović Big Band je poznat po izvođenju tradicionalne srpske muzike koju kombiniju sa modernim elementima. U repertoaru se mogu pronaći i obrade stranih numera, čija je interpretacija veoma autentična.

Psihomodopop pank grupa iz Zagreba koja je osnovana davne 1983. godine još uvek pali i žari svojom neustrašivom energijom i harizmom. Frontmen benda je šarmantni Davor Gobac, a na Oktoberfestu ćete moći uživati uz njihove neprevaziđene hitove poput Fride, Ja volim samo sebe, Sve je propalo i druge.

Još jedna rok-punk grupa iz Zagreba koja odoleva vremenu i iznova i iznova doživljava svoje trenutke slave jeste Hladno pivo. Imaju veoma bogatu karijeru, prestižne nagrade i veliko iskustvo u gostovanjima. Hladno pivo je i prošlogodišnji novosadski Oktoberfest obogatilo svojim prisustvom i fantastičnom muzikom.

Naši voljeni Love Huntersi su prošle godine proslavili 30 godina postojanja benda. Ovaj novosadski hard-rock band kaže da je ključ zajedničkog trajanja drugarstvo od detinjstva i ista interesovanja. Za sebe tvrde da su velike pivopije tako da je ovo idealan događaj da sa Huntersima ukrstite krigle i glasove.

Miljenik vojvođanske ravnice, salaša i dobre pesme Zvonko Bogdan će biti gost Oktoberfesta. Uz pratnju tamburaškog orkestra, džentlmenski maniri ovog neprevaziđenog pevača će prijati vašim istančanim čulima dok će poznate pesme Zvonka Bogdana donositi pozitivnu atmosferu.

Beogradski bend čiji članovi svi do jednog navijaju za irski fudbalski klub Seltik sa svojom muzikom dolaze da ulepšaju ovaj novosadski fest. Orthodox Celts je bend koji je poznat po irskom melosu ukomponovanim sa autorskim pesmama.

Članovi Zbogom Brus Li benda svoju muziku nazivaju pankburaška muzika. To je kombinacija klasične pank rok muzike i tradicionalne muzike iz Vojvodine. Stoga je Oktoberfest pravi  svetsko-vojvođanski događaj, sudeći po muzici.

Oktoberfest u brojkama

30.000 – broj posetilaca za dve godine održavanja Oktoberfesta u Novom Sadu

65.000 – broj popijenih litara piva na Oktoberfestu za četiri dana odnosno dve godine festivala

10.000 – ukupan broj pojedenih kobasica na novosadskom Oktoberfestu od postanka

23.500 – ukupan broj pojedenih pereca na novosadskom Oktoberfestu od postanka

Ulaznice

Ulaznice za Oktoberfest 2018 se mogu nabaviti na prodajnim mestima Gigstix ili Eventim.

Do 07.10 – Dnevna ulaznica 500 din. Dvodnevna propusnica  800 dinara.

Do 19.10 – Dnevna ulazica 600 din. Dvodnevna propusnica 1000 dinara.

Oranizatori kao i svake godine planiraju takmičenja i nagradne igre za sve posetioce. Takmičite se u brzom ispijanju piva ili u nošenju krigli. Očekuju vas lepe nagrade u vidu piva i hrane. Na ponudi će se naći preko 40 pivara sa svojim prvoklasnim asortimanom.

Kao i svake godine i ove je organizacija Oktoberfesta postavila svoj štand u centru grada, kako bi nekoliko dana pre događaja mogli da se zagrejete uz omiljeno pivo i perece ili kupite omiljeni suvenir.

Preko zvaničnog sajta možete rezervisati svoje mesto za ovaj neverovatni događaj, ili pronaći najpovoljniji smeštaj u Novom Sadu.

Vidimo se na novosadskom Oktoberfestu 2018.

Uzdravlje!

Bačvani su stare pivopije: U Vojvodini se uživalo u pivu pre 4.500 godina

Irma Mićanović

Večiti sanjar, veruje u dobro u ljudima, a svet posmatra kroz šarene naočare. Poklonite joj dobru knjigu i bićete na spisku njenih najboljih prijatelja, celi život. U sledećem životu želi da živi u svetu Terija Pračeta.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
26 Shares
Share via
Copy link