Putovanja Srbija

Okolina Zlatibora – savršen prostor za odmor

Zlatibor je destinacija koja je razvila svoje turističke kapacitete više nego bilo koja druga u Srbiji. Ona poseduje raznovrsne sadržaje, atrakcije za različite generacije i kvalitetne smeštajne jedinice, koji se stalno razvijaju i granaju. Ono što je najbolje jeste da svi delovi planine usavršavaju svoju turističku ponudu, pa je turistima na raspolaganju izbor između centra i periferije, mirnog dela planine. Centar je već daleko poznat po svojoj urbanizaciji i mnoštvu raznovrsnih atrakcija. No, ono što pruža savršen ugođaj, mir, svež vazduh i relaksaciju jeste zlatiborska okolina. Ovaj tekst biće posvećen lepotama koje su nešto udaljenije od centra i izolovane od gradske buke i gužve.

Smeštaj u okolini Zlatibora

Jedna od glavnih prednosti zlatiborske okoline i razlog zbog koga se veliki broj turista odlučuje da svoj odmor provede u ovom delu jeste vrlo kvalitetan smeštaj. Objekti u okolnim naseljima su opremljeni, moderni i komforni, a pored toga pružaju i predivan eksterijer, ispunjen zelenilom, svežim vazduhom i prostorima za odmor i dečju igru. Predstavljamo vam najbolje smeštajne jedinice u ovom kraju planine, koje su najbolji predstavnici njegove turističke ponude.

Najbolji apartman

Kao i u centru, i ovaj deo planine nudi različite vrste smeštajnih jedinice, koje će pružiti svu potrebnu udobnost i komfor. Svi apartmani iz ponude pružaju i niz dodatnih pogodnosti, koje će pozitivno uticati na kvalitet odmora i pravo uživanje. U to spadaju: posedovanje velikih dvorišta sa uređenim vrtom, prostor za roštilj, dečje igralište ili otvoreni bazen. Najbolji primer navedenog jeste apartman Hills Star 2.
Ovaj luksuzno opremljeni objekat idealan je za boravak 4 osobe, koje će dobiti izuzetnu udobnost i komfor. Apartman se nalazi u okolnom naselju Gajevi, koje je udaljeno od centra planine nekih 2 kilometra. Osim odličnog enterijera, Hills Star 2 nudi brojne pogodnosti na otvorenom. Sa njegove terase možete posmatrati predivne planinske padine, a u okviru smeštajnog kompleksa nalazi se i otvoren bazen i prostrano dvorište, idealno za druženje i zajedinički odmor na svežem vazduhu. Hills Star 2 je odličan izbor za one turiste koji žele da osete sve blagodeti planine i njene prirode, ali i da uživaju u svim pogodnosti modernog prostora. Ovaj apartman možete iznajmiti za već od 14€ po danu.

Najtraženija brvnara

Brvnare Zlatibor savršene su za sve one koji žele da uživaju u izvornoj planinskoj atmosferi, duhu života u prošlosti i predivnim pejzažima. One su većinom smeštene u mirnom delu Zlatibora, tako da boraveći u njima možete upoznati ovu stranu planine i birati između velikog broja kvalitetnih planinskih kućica. Najbolji predstavnik ove vrlo tražene kategorije jeste Koliba Natural Wood 2.

Ovaj objekat velike površine poseduje mogućnost da ugosti čak 6 osoba, pa je idealan za veće grupe prijatelja koji žele da uživaju u ispunjenom odmoru. Nalazi se u naselju Vlaovina, na dva kilometra od Zlatiborskog jezera. Osim odlične opremljenosti i komfornih prostorija, tokom boravka u ovoj planinskoj kolibi možete uživati u savršenom pogledu na planinske padine, vrtu sa dečjim igralištem i priborom za roštilj. Posebne pogodnosti su spa centar sa saunom i đakuzi kadom, idealni za relaksaciju i oslobađanje od stresa. Noć u ovoj drvenoj kući možete iznajmiti za 110€. Ovo je idealan prostor da upoznate najbolje od zlatiborske okoline i sebi priuštite vrlo kvalitetne trenutke.

Najveće atrakcije u okolini Zlatibora

Osim odličnog smeštaja, vaš odmor u perifernim zlatiborskim naseljima biće upotpunjen brojnim sadržajima i lepotama, koje su postale poznata mesta zlatiborskog turizma. Preporučujemo da jedan dan svog odmora posvetite izletu do ovih predivnih destinacija. Najpopularnije su:

  • Stopića pećina – jedan od najpoznatijih lokaliteta, prostor čudesnog enterijera, u okviru koga se nalazi niz bigrenih kada, omeđenih zidovima u kojima se nakupljena voda izvija praveći slapove. Udaljena je oko 20 kilometara od centra planine i nalazi se na njenom severoistoku.
  • Etno-selo Sirogojno smešteno je na oko pola sata vožnje od centra i predstavlja kompleks koji prikazuje život u prošlosti i sadrži sve pojedinosti koje su ga činile. Ova etno-celina se sastoji od autentičnih planinskih kućica, raspoređenih u dva dela. Jedne su deo muzejskog prostora, dok su druge u turističkom centru, u kome se nalaze suvenirnica, restoran i smeštajni objekti.
  • Tornik – glavni centar zimskog turizma na Zlatiboru, pružiće vam priliku da uživate u zimskim čarolijama. Na ovom prostoru napravljene su 4 staze, šestosedna žičara, tjubing instalacija, a ono je i poslednja stanica čuvene Gold Gondole. Ski centar Tornik udaljen je 9 kilometara od najužeg centra planine i idealan je za porodične izlete kako leti, tako i zimi.

Zlatiborska okolina je jedan od najboljih načina da se oslobodite nakupljenog stresa i svoju svakodnevicu obogatite lepim uspomenama. Slobodno vreme možete koristiti na različite aktivnosti, ali i na potpun odmor sa dragim ljudima. Budite i vi deo onih koji su ovde proveli nezaboravne vikende, letovanja i zlatiborska zimovanja. Otkrijte lepotu najposećenije planine u Srbiji.

21 Shares
Share via
Copy link