Novi Sad

Navijači mogu da odahnu, Barselona našla novog Mesija u Novom Sadu

Ognjen u Barsi

Osmogodišnji Ognjen Nikočević, koji se pokazao kao najveći talenat na fudbalskom kampu FC Barselona održanom prošle godine u Novom Sadu, stigao je juče iz Španije gde je po drugi put prošao trenažni proces u Barseloninoj školi fudbala La masija.

Roditelji malog Ognjena su u šoku jer je nakon završetka treniranja mali fudbaler dobio ponudu da ostane da živi i trenira u najprestižnijoj školi fudbala u svetu, La Masija, odakle su potekli Mesi, Iniesta, Ćavi…

– Ognjen je zaista oduševio trenere. On je kao pobednik kampa, koji je prošle godine prvi put održan u Srbiji, baš u Novom Sadu na stadionu Vujadin Boškov otišao na besplatan trenažni proces jesenas, a onda su ga zvali da ponovo dođe na proleće. Već je to bio presedan, ali i pokazatelj da su u Barsinoj školi fudbala ozbiljno zainteresovani za njega. Ima izuzetnu kontrolu lopte i lakoću driblinga, a pogotovo osećaj za gol. Neverovatan je! – izjavio je direktor Barseloninog kampa za Srbiju Miroslav Radoičić.

Ognjen Nikočević bio je jedan od najmlađih polaznika fudbalskog kampa u Novom Sadu, a sa ocem je došao iz Podgorice.

– Uslovi su na vrhunskom nivou, još sam pod utiscima. Španski treneri su Ognjena stavili u top 10 igrača u dve generacije, 2010. I 2011. Godište koje ukupno imaju oko 90 igrača. Naši planovi su sada da se preselimo u Španiju. Sve se brzo odigralo, ali ovu priliku ne smemo propustiti – rekao je ponosni otac malog Ognjena Veljko Nikočević.

Zvanični kamp FC Barselona održava se ove godine u Beogradu, od 17. do 21. juna na terenima „Kovilovo resort“-a.

Mladi talenti od 6 do 16 godina iz cele Srbije imaće priliku da sa trenerima iz Barselone i licenciranim trenerima sa Balkana nauče fudbalsku tehniku koju gledamo na utakmicama katalonskih divova. Španski treneri ponovo će doći u ulozi skauta i najbolji će imati priliku da se, kao i Ognjen, dokažu u njihovoj školi fudbala.

I ove godine, kao i prošle u Novom Sadu, kamp će biti humanitarnog karaktera, te će biti besplatan za vanserijske talente bez roditeljskog staranja ili za talente samohranih roditelja, zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama.

Cilj je da svi mladi talenti imaju jednako pravo da se pokažu, jer će najbolji igrači po proceni španskih trenera dobiti besplatan put u Barselonu i trenažni proces u školi fudbala La Masija.

Više informacija o kampu mogu se pronaći pozivom na broj telefona 062 853 9728 ili na  na sajtu.

Nisu imali za Paninijev album, pa ga je dečak napravio sam (VIDEO)

96 Shares
Share via
Copy link