Novi Sad

Temerinac optužen da je pijan pregazio devojku u Novom Sadu na suđenju rekao da se “ne oseća odgovornim”

milica-milicevic
Stradala Milica Milićević Foto: Printscreen Facebok

Novosadska javnost se i dalje seća stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila u noći između 7.i 8. avgusta 2012. godine, u kojoj je život izgubila Milica Miličević (28), a teško povređen njen momak Zoran Janković (24), dok su vozili skuter na Beogradskom keju.

Na njih je u alkoholisanom stanju naleteo Ognjen Kljajić (30) terencem “Rendž Rover”, a sumnja se da je nakon udesa pobegao sa mesta nesreće. Kako su tada preneli mediji, nakon udesa je udario u još jedno parkirano vozilo, a tom prilikom mu je otpala i registarska tablica sa automobila.

Kljajić, koji je optužen za ovu saobraćajnu nesreću izneo je svoju odbranu na jučerašnjem glavnom pretresu u novosadskom Višem sudu.

Optuženi žali zbog svega, ali se ne oseća krivim

– Hoću da kažem da mi je jako žao zbog svega što se dogodilo, jako mi je teško, ali se ne osećam odgovornim za ovu nesreću – rekao je na početku suđenja Kljajić, koji do sada nije iznosio odbranu, a prenosi Dnevnik.

Kako je ispričao, kritične večeri su kod njega i supruge bili prijatelji na večeri i nije imao nameru da izlazi, ali je to ipak učinio na molbu prijatelja koji je i vlasnik lokala na uglu Radničke ulice i Keja, u kojem je bio pre tragedije.

Prema Kljajićevim rečima, te večeri je najpre kod kuće, uz večeru, popio jedno malo pivo, a u lokalu s prijateljem dva dupla viskija, s tim da drugi nije do kraja ispio.

On je istakao da nema običaj da vozi kada pije i da je, kada je krenuo kući, odlučio da sedne za volan jer nije bio pijan i stan mu je bio na udaljenosti svega dva kilometra.

“Otišao sam sa lica mesta da bi video svoju decu”

Vozio je, kako je rekao, kejom ka Žeželjevom mostu levom kolovoznom trakom. Ispred njega se kretalo putničko vozilo koje je bilo na velikoj udaljenosti, a kada je došao do Doma vojske, a pre Ulice Miloša Bajića, video je taksi vozilo koje mi dolazi u susret.

– Kada sam prošao Ulicu Miloša Bajića, negde kod autobuske stanice koja mi je bila s leve strane, kao i taksi vozilo, uočio sam u levoj traci s leve strane motor i na njemu dve osobe. Bio je ukošen… Sve se jako brzo desilo. Mislim da je vozač motora pogledao na moju stranu i da sam sklonio nogu sa gasa. Mislio sam da će stati, ali se nije zaustavio.

Počeo sam da kočim. Udario sam ga prednjim delom auta. Nakon toga mi je pukla šoferšajbna. Zaustavio sam se. Bio sam u šoku. Nisam znao šta da radim. Setio sam se svoje dece. Otišao sam sa lica mesta da bi video svoju decu i nisam razmišljao da sam povredio nečije dete i da sam ga ostavio bez pomoći na licu mesta. I to će me proganjati do kraja života – izneo je u svojoj odbrani okrivljeni Ognjen Kljajić.

“Na stolu je bila flaša rakije”

Prema njegovim rečima, napustio je lice mesta i otišao do stana, a potom je pozvao oca koji je bio na putu i koji ga je posavetovao da ide u policiju.

– Posle nekoliko trenutaka, pozvao me je i rekao da je zvala policija iz Temerina i da će doći njegov prijatelj po mene, da me vozi u Temerin kod njega kući i da će on doći – ispričao je okrivljeni i dodao da je, kada su stigli u očevu kuću u Temerinu, u jednom momentu ostao sam u prostoriji jer je taj prijatelj izašao do kola po telefon.

– Na stolu je bila flaša rakije, uzeo sam je i popio dva, tri gutljaja, a onda sam sipao više od pola u čašu od dva decilitra i sve popio – rekao je Kljajić i napomenuo da je ponovo sipao rakiju u čašu.

Tada se pojavio taj prijatelj i, kako je ispričao, oteo mu čašu i pitao ga da li je normalan. Potom se pojavio i njegov otac, te su otišli u policiju u Temerinu, koja ga je sprovela u policiju u Novi Sad, gde su ga alkotestirali, a potom mu je određen pritvor.

Kljajić je još jednom, na kraju iznošenja svoje odbrane, naglasio da mu je jako žao zbog svega što se desilo.

Brani se sa slobode uz kauciju od 126.000 evra

Inače, optuženi Kljajić je na jučerašnji glavni pretres došao sa slobode, nakon što je prihvaćena kaucija u iznosu od nešto više od 126.000 evra.

Naime, u tom iznosu je stavljena pod hipoteku nepokretna imovina u vlasništvu njegovog oca, kojom se garantuje da okrivljeni do kraja krivičnog postupka neće pobeći i da će boraviti na adresi koju je dostavio sudu.

Takođe, Kljajiću su, do pravosnažnog okončanja sudskog postupka, oduzeti pasoš i vozačka dozvola, a naloženo mu je i da se svakog meseca određenog datuma javlja sudu.

Sledeći glavni pretres je zakazan za 8. februar, za kada je planirano da bude saslušan oštećeni Zoran Janković i svedoci.

Podsetimo, stravična saobraćajna nesreća, u kojoj su prekinuti snovi dvoje mladih, dogodila se u noći između 7. i 8. avgusta 2021. godine, kada je Ognjen Kljajić “Rendž Roverom” naleteo na Milicu Milićević iz Novog Sad i njenog momka Zorana Jankovića, koji su se nalazili na skuteru kojim je upravljao Zoran.

Prema saznanjima Dnevnika, mladi par se kretao svojom trakom u pravcu Žeželjevog mosta, kada ih je pokupio džip, baš u blizini zgrade u kojoj je stanovala Milica.

Izvor: Dnevnik

Momak koji je pijan pregazio devojku na Keju sin vlasnika pumpi iz Temerina

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • U ČIJOJ saobraćajnoj traci se desio udes? Ako je skuter prešao u tuđu traku, onda ga rover nije “pokupio”, “naleteo” i slično nego je PODLETEO pod vozilo koje se normalno kretalo.

147 Shares
147 Shares
Share via
Copy link