Magazin Srbija

„Šarplaninac za 50 €, može zamena za bicikl“: Oglas zgrozio ljubitelje životinja u Srbiji (FOTO)

Sarplaninac
Ilustracija, Foto: puppytoob.com

Maćehinski odnos koji „negujemo“ prema prirodi kao da se preslikao i na odnos koji imamo prema životinjama, pa su u Srbiji, nažalost, česti slučajevi trovanja i zlostavljanja uličnih pasa i mačaka, ali i zanemarivanja onih koje gajimo kao kućne ljubimce i koji zaslužuju svu našu ljubav, pažnju i negu.

Još uvek nam je u živom sećanju oglas za nesrećnog labradora, koji je je ponuđen na prodaju kada su deca ga deca „izgustirala“, koji je, srećom, u međuvremenu dobio brižnog vlasnika, novi dom i ime, a ponadali smo se da će ovaj slučaj poslužiti kao primer drugima da se na lepši način odnosi prema svojim ljubimcima.

Međutim, ne lezi vraže, u međuvremenu je na društvenim mrežama osvanuo oglas još bezdušnijeg sadržaja, koji je ponovo šokirao ljubitelje životinja u Srbiji.

Nesrećna kuca boravila u kaljugi

„Šarplaninac na prodaju star 10 meseci. 50 evra, može zamena za bicikl“, glasi tekst oglasa, uz priložene fotografije pretužnog psa, koji je očito odrastao u očajnim uslovima, bez trunke ljubavi dosadašnjeg vlasnika.

Na fotografijama koje je prenela Instagram stranica „Male šape velikog srca„, organizacije koja se bavi udomljavanjem životinja, možemo videti da je nesrećna kuca vezana lancem u kaljugi, dok pored njega stoji prazna šerpica za hranu ili vodu, koja pritom okrenuta naopako u blatu.

Fotografija razbesnela ljubitelje životinja, pas u međuvremenu prodat

Kako je navedeno, vlasnik ovog preslatkog crno-belog šarplaninca je jedan Pančevac, koji očito nije previše mario za njega čim je odlučio da ga zameni za parče metala na točkovima, a oglas i fotografije su objavljene u cilju da se sirotoj životinji pomogne i pronađe novi dom.

Pretužne fotografije razbesnesele su mnoge ljude, koji nisu štedeli reči na račun vlasnika, a mnogi su se javili i sa željom da pomognu.

Iako je pomenuto udruženje pronašlo rešenje i kontaktiralo vlasnika, dobili su obaveštenje da je pas u međuvremenu prodat, a mi se nadamo da je ovog puta otišao u prave ruke i pronašao neku dobru dušu koja će brinuti o njemu na pravi način i voleti ga svim srcem, kao što i zaslužuje.

Labrador kojeg su ‘deca izgustirala’ dobio dom, novog vlasnika i prelep nadimak (FOTO)

151 Shares
151 Shares
Share via
Copy link