Magazin Novi Sad

Oglas za posao u novosadskom butiku pokrenuo lavinu: Plata manja nego u trafici, satnica 350 dinara

butik

U Srbiji nam hronično fale vozači, zanatlije, kao i radnici u trgovini. U prilog tome govori i činjenica da se, zbog deficita, tim grupama radnika daju “velike” plate u odnosu na standard na koji smo navikli.

Doduše, najnoviji podaci o zaradama Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da su programeri i dalje najplaćenije zanimanje u Srbiji, ali ovde i ne govorimo o “najviše plaćenim” radnicima, već o tome da su se granice za ove prve pomerile – nabolje.

Ipak, čini se da to nije slučaj sa nekim buticima, posebno privatnim. Redakcija Telegrafa “ulovila” je jedan oglas na Instagramu, gde novosadski butik traži radnika, tačnije “devojku za rad u butiku”.

U opisu posta je sledeće: “Radno vreme bi bilo od 14-20h (za početak). Satnica je 350 dinara. Radi se od ponedeljka do subote. Prednost imaju, naravno, osobe s iskustvom u ovom poslu”.

Takođe, ako želite da se zaposlite u tom butiku potrebno je da pošaljete svoj CV ili, kako piše, “prosto radno iskustvo”. Garantuje se i potpuna fleksibilnost “ukoliko pronađu osobu koja im odgovara”.

Osim toga, osvanula je fotografija na Instagram profilu ovog butika, gde je naznačeno: “Prošli put smo dobili milion upita, a moj propust je što nisam sve definisala kako treba!!! Opis u komentaru i ja vas MOLIM da ispoštujete sve kako piše. Ako piše CV pošaljite na mejl ili Viber u PDF-u, nemojte nas zvati neprestano…”.

Prosta računica nam kaže da biste za šest sati dnevno u ovom butiku zaradili 2.100 dinara, a kada taj broj pomnožimo sa šest dana u sedmici – dobijamo 12.600 dinara. Dakle, za četiri nedelje ili mesec dana, to je 50.400 dinara.

Neki smatraju da je ova plata mizerna, pa je bilo komentara: “Bolje se plaća trafika!”, a šta vi mislite – da li je ova mesečna zarada primerena navedenim uslovima rada?

Inače, prema aktuelnim podacima, u Srbiji se i dalje najbolje zarađuje u Beogradu i Novom Sadu, gde su prosečne novembarske zarade iznosile 115.317 dinara (Beograd), odnosno 105.514 dinara (Novi Sad).

Na nivou cele zemlje, prosečna novembarska neto plata je 89.956 dinara.

“Poželjno je da ume da sabere 2+2 i da zna 12-15 slova”: Urnebesan oglas za posao u Zemunu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link