Lifestyle Magazin

Odobrila Ana Vintur: 7 pravila dobrog oblačenja

Najuticajnija žena mode bez sumnje je Ana Vintur. Modni dizajneri često su u poslednji tren menjali svoje kolekcije zbog njenog mišljenja što dovoljno govori o tome koliko je cene ili pak koliko je se boje. U nastavku pronađite pravila dobrog oblačenja najstrožije modne kritičarke.

  1. Reciklirajte odeću.

Neke od najvećih svetskih zvezda nikada nećete dva puta videti u istom odevnom komadu ili kombinaciji. Obući će je jednom i zaboraviti na nju. Ana se s tim ne slaže i savetuje da recikliramo odeću: “Uvek je zabavno imati nešto novo, ali to ne znači da morate sve ono što je već u vašem ormanu da izbacite iz njega. Reciklirajte. To je u redu. Čak bih to preporučila.”

  1. Umesto trendova verujte klasici.

Nemojte dopustiti da u vašem ormanu prevladaju trenutno najpopularniji odevni komadi koji su “in” i uvek ostavite najviše mesta za klasičnu odeću. Međutim, postoje i večni trendovi koji su odavno postali klasika.

  1. Izbegavajte logotipe i natpise na odeći.

Ana Vintur preferira diskretne odevne komade, bez upečatljivih natpisa i logotipa koji skreću pažnju sa onoga što je najvažnije kod mode – lepote odeće, njenog kroja, uzorka i boje. Kupovina takvih komada dugoročno je isplativija jer ćete se majice sa nekim inspirativnim citatom ili likom iz crtaća verovatno zasititi, ali jednostavnu majicu uvek ćete poželeti ponovo da obučete jer je lakše možete kombinovati u raznim prilikama.

ana vintur 1

 

  1. Ostanite verni odeći i obući koja vam dobro pristaje.

Ana više od 20 godina nosi isti model cipela. Sandale Manoloa Blanika prvi put je obula 1994. godine i od tada ne može bez njih.

  1. Izbegavajte veštačke materijale.

Kada su Anu pitali koji bi modni trend zauvek zabranila, odgovorila je: “Stvarno ne volim najlon.” Najuticajnija žena sveta mode preferira što prirodnije materijale.

  1. Birajte odeću koja će laskati vašoj figuri.

Vodite računa o tome da li vam laskaju krojevi koje želite da nosite kako biste izvukli ono najbolje iz odeće koju kupujete.

  1. Držite se podalje od fluorescentnih boja.

Tokom prošlogodišnjeg teniskog turnira US Open, Vintour je imala jedan važan savet za posetioce koji će uživo gledati mečeve: “Nemojte zaboraviti da nosite svoje naočare, pogotovo ako teniseri insistiraju na nošenju onih ružnih fluorescentnih boja.” Ona itekako voli hrabre boje i ne okleva prilikom njihovog nošenja, ali za fluorescentne nema mesta u njenom ormaru.

Top 5 novih trendova za proleće

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

104 Shares
104 Shares
Share via
Copy link