Magazin Srbija

Vezao lancem auto za ogradu k’o bicikl, da ga pauk ne odnese

auto-lanac
Foto: Milan Stojić/Južne Vesti

Već mesec dana stanovnici ulice Stanoja Glavaša u Nišu nadmudruju se sa radnicima Parking servisa koji im redovno odvoze parkirane automobile. Niko od njih ne spori da parking treba da se plaća, ali isti treba i obezbediti, što, kada je ova ulica u pitanju, nije slučaj. Nema obeleženih parking mesta pa parkira kako ko stigne i gde nađe slobodan prostor.

Tako su radili godinama, mesta za parkiranje nemaju jer su im dvorišta mala, pa su automobile ostavljali na trotoaru, sve dok se, negde polovinom prošlog meseca, nije pojavio „pauk“ u pratnji saobraćajne policije i krenuo da nosi vozila.

U opštoj strci parkirali su automobile gde je ko stigao i uspeo, a jedan od stanovnika ove ulice je čak i razvalio kapiju ne bi li parkirao auto da mu ga ne odnesu i ne plati enormnu kaznu.

Jedan od stanovnika ove ulice, posle gotovo mesec dana matretmana od strane Parking servisa, Milan Stojić, pronašao je rešenje za svoj automobil i originalni izum za ‘odbranu od napada pauka’: vezao je auto za ogradu dvorišta velikim lancem, prenose Južne Vesti.

auto-lanac
Foto: Milan Stojić/Južne Vesti

Stojić kaže da se malo našalio i da je želeo da u ovoj nezgodnoj situaciji bude i kreativan.

Za kreativnost mu se, zaista, mora odati priznanje.

Pijan ubio komšiju, “stojadina” zakopao, pa žrtvi mrtav ‘ladan kukao na sahrani

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Juzno od Save i Dunava jos nije savladan problem izgradnje ulica. Tamo ne postoji zelena povrsina izmedju trotoara i kolovoza… niti ce u sledcih 200 god to neko shvatiti. Tamo se parkira na trotoaru (ako ga uopste ima), a pesaci hodaju po putu. U slucaju da je negde slucajno ostala neka zelena povrsina, verovatno bi zasadili papriku.

223 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap