Beograd Putovanja Srbija Znamenitosti

Odmor sa decom u Beogradu

Srbija je blagoslovena mnogim prirodnim bogatstvima i lokalitetima od velikog istorijskog i kulturnog značaja. S obzirom na to da čitav svet potresa pandemija, provesti odmor u svojoj zemlji je zaista dobra i povoljna ideja. Srpski turizam u poslednje vreme doživeo svoj procvat i konačno smo ponovo u prilici da se vratimo svojim korenima, povežemo sa svojim najbližima i uživamo u čarima sopstvene zemlje. Možda usput i otkrijemo neke nove zanimljive činjenice o Srbiji koje pre nismo znali.

Zašto treba putovati sa decom?

Putovanja sa decom nekada stvarno nije lako ni planirati, još je teže zaista ih dobro organizovati i do kraja sve planove sprovesti u delo. Većini zazetih roditelja koji su svakodnevno na poslu, putovanje sa decom predstavlja ne samo zaslužen odmor, već i poseban izazov.
Upravo zbog toga, nadamo se da će ovaj tekst uspeti da vam pruži nekoliko zanimljivih i dobrih predloga o tome zašto, kako i kuda bi trebalo da putujete na odmor sa svojom decom.
Možda je jedan od najbitnijih razloga da povedete svoje dete na odmor sa vama činjenica da će vaša deca poneti neke od najlepših i najdragocenijih uspomena iz detinjstva baš sa ovog odmora. Pored toga, porodični odmor je idealna prilika za celu porodicu da se zbliži i uživa zajedno u kvalitetno provedenom vremenu.

Odmor u Beogradu

Beograd je veliki grad koji se neprestano gradi, razvija i napreduje. To je grad koji predstavlja idealan spoj starog i novog, tradicionalnog i modernog i u kome se uvek može pronaći mnoštvo zanimljivih sadržaja i atrakcija. Već godinama, prestonica Srbije postaje pravi kulturni centar gotovo čitavog regiona. Sva udarna i važna dešavanja odigravaju se svakim danom upravo u Beogradu. U nastavku vam predstavljamo najpopularnije i najkvalitetnije sadržaje.

Obilazak Kalemegdana

Jedno od nezaobilaznih mesta u Beogradu jeste čuveni park Kalemegdan. Savršeno mesto za piknik, šetnju i uživanje čitave porodice. Mališani će posebno uživati u svim čarima Kalemegdana, kao i u njegovom prostranstvu i prirodi.

Pored tvrđave koja je idealna za obilazak, duge šetnje i istraživanja skivenih hodnika, stepenica i mostova, Kalemegdan je pravo mesto za vaš odmor sa decom jer poseduje i Zoološki vrt.Verujemo da će Zoo vrt vašoj deci, ali i vama predstavljati pravo uživanje. U posedu Zoo vrta nalazi se veliki broj retkih i divljih životinja, dovedene iz raznih zemalja. Poseta Zološkom vrtu je dragocena prilika da se najmlađi upoznaju, možda po prvi put sa egzotičnim životinjama koje ranije nisu imali prilike da vide uživo. Karte su dostupne na samom ulazu u zoološki vrt, dok deca uvek imaju i prava na određene popuste i besplatne ulaznice.
Na Kalemegdanu se nalaze i mnogi značajni spomenici koji su podignuti u čast istorijskim ličnostima iz bogate i duge srpske istorije. Veliki srpski pesnici poput Đure Jakšića, Milana Rakića i Jovana Dučića imaju svoje spomenike upravo na Kalemegdanu.
Ono što vašoj deci takođe biti zanimljivo da posete jesu Prirodnjački i Vojni muzej. Oba se nalaze u neposrednoj blizini i na Kalemegdanu. Obilazak istaknutih muzeja može biti zanimljivo i zabavno iskustvo za sve mališane, a ujedno i prilika da saznaju nešto novo.

Hram Svetog Save

Najveća i svakako nezaobilazna atrakcija tokom odmora u srpskoj prestonici jeste veličanstveni hram Svetog Save. Prelepa arhitektura crkve, njena veličina, lepota kojom odiše, nestvarna umetnost i freske od neprocenjive vrednosti unutar hrama privlače pažnju svih posetilaca širom Balkana, čak i širom Evrope.
Hram Svetog Save nalazi se u samom srcu prestonice, na Vračaru, između Katanićeve ulice i ulice Bore Stankovića i predstavlja jednu od najvećih pravoslavnih crkava u svetu. Izgrađen je od najkvalitetnijeg belog mermera i čitava impozantna građevina vremenom je postala jedan od glavnih simbola Beograda. Fasada hrama je obložena i tamnocrvenim granitom. Izgradnja hrama i njegova veličanstvenost znatno su doprineli razvijanju srpskog turizma. Unutrašnjost hrama je jednako lepa i značajna i sastoji se od tri nivoa galerija i Kripte. Na drugom nivou crkve nalazi se i vidikovac sa kog se pruža nestvaran pogled na okolinu hrama i Beograda.
Svakako, tokom odmora sa decom u Beogradu, odlazak u ovu čuvenu crkvu je nešto što ne bi trebalo zaobići.

Ada Cingalija

Još jedno od mesta koja bi trebalo obići tokom odmora u Beogradu, pogotovo sa decom, jeste svakako Ada Cingalija. Uređene staze za šetače i bicikliste idealne su za aktivan porodični odmor, a bicikle možete iznajmiti na licu mesta. Tokom letnje sezone ovu popularnu plažu poseti preko 100.000 posetilaca i to samo tokom radnih dana. Zbog toga se na Adi mogu pronaći mnogobrojne atrakcije za domaće i strane turiste, kao i velika igrališta za decu. Svim posetiocima su uvek na raspolaganju popularni restorani, prodavnice, kuglana, mesta za piknik kao i kočije sa konjima koje će vaša deca posebno voleti. Iz svih razloga, verujemo da će vaš odmor sa decom u Beogradu biti upotpunjen posetom Adi. Uživajte!

Nadamo se vam je ovaj tekst dao nekoliko dobrih predloga koji će vaš odmor učiniti još boljim, a ukoliko želite da saznate još informacija o Beogradu i njegovim znamenitostima posetite blog Odmor sa decom u Srbiji.

generic vignette (DESK luftika.rs)
54 Shares
Share via
Copy link