Balkan Vesti

Sudija pustio švercere tone i po kokaina na slobodu – jer kum nije dugme

zaplena kokaina
Foto:Montenegro Police via AP

Sudija Radomir Ivanović  koji je pustio na slobodu Budimira i Marinu Krstović nakon zaplene 1.400 kilograma kokaina, potvrdio da je u kumovskim odnosima sa uhapšenim, ali tvrdi da je nepristrasno postupio kada im nije odredio pritvor. Više tužilaštvo najavilo žalbu na odluku istražnog sudije,

Kako pišu podgoričke Vijesti, odluka da se na slobodu puste osumnjičeni za šverc 1.400 kilograma kokaina samo je još jedan pokušaj obesmišljavanja pravde, ali bezbednosne institucije neće odustati od obračuna sa organizovanim kriminalom – naprotiv, poručio je potpredsednik Vlade Dritan Abazović.

Ističući da ne želi da komentariše konkretnu odluku, Abazović je to kazao nakon odluke sudije za istragu Radomira Ivanovića da ne odredi pritvor Budimiru (66) i Marini Krstović (27), uhapšenim nakon rekordne zaplene kokaina u Crnoj Gori, u njihovom skladištu u zetskom selu Mojanovići.

Ivanović je sinoć za RTCG kazao da je u kumovskim odnosima sa Krstovićima, ali je istakao da nije pristrasno postupio kada je pustio Krstoviće na slobodu. Nije, međutim, direktno odgovorio na pitanje – da li je zbog kumovskih veza sa Krstovićima morao da se izuzme iz slučaja.

Portparolka Višeg državnog tužilaštva (VDT) u Podgorici, viša državna tužiteljka Lepa Medenica rekla je juče “Vijestima” da će se žaliti na odluku sudije za istragu kada je dobiju napismeno.

Ivanović je pre dve noći odbio predlog više državne tužiteljke Tanje Božović da odredi pritvor do 30 dana Krstovićima, uhapšenima nakon istorijske zapljene kokaina. Njih dvoje pred sudijom Ivanovićem tvrdili su da nemaju veze sa kokainom pronađenim u njihovom hangaru.

Sudija im je nakon saslušanja izrekao mere nadzora – zabrana napuštanja mesta stanovanja, oduzimanje pasoša i obaveznog javljanja policiji.

Izvor: Vijesti

Otac i ćerka porodično uvozili kokain sa bananama, imali i firme u Novoj Pazovi

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

450 Shares
450 Shares
Share via
Copy link