Magazin

Od 1. marta biće ekstremno teško otići u Nemačku

Raseljavanje srpskog stanovništva u EU zemlje biće znatno otežano od 1. marta 2020. godine. Naime stanovnici koji bi da emigriraju u Nemačku moraće da prođu strožu proveru znanja jezika a kao novina uvodi se i starosna granica za stanovnike Zapadnog Balkana, prenosi 021.

Provera znanja nemačkog jezika i uvođenje starosne granice za stanovnike Zapadnog Balkana koji bi da emigriraju u Nemačku novine su Zakona o emigraciji čija će primena početi 1. marta 2020. godine, kažu u Nemačko-srpskoj privrednoj komori.

Direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap rekao je da će stanovnicima Zapadnog Balkana biti dosta teže da odu u Nemačku jer, dodaje, više neće uživati priviligije u odnosu na stanovnike drugih delova sveta.

Naveo je da će ubuduće znanje nemačkog jezika stanovnika Zapadnog Balkana koji bi da odu u Nemačku morati da bude na visokom nivou, što ranije nije bio slučaj. Takođe, kaže, postojaće starosna granica, koja ranije nije postojala.

Knap, međutim, nije precizirao do koje starosne granice će stanovnici Zapadnog Balkana moći da odlaze u Nemačku, ali je najavio da će o novim rešenjima nemačkog Zakona o emigraciji biti reči u petak, 22. novembra u Beogradu, na konferenciji „Zapadni Balkan i nemačka privreda: Investicije – Dobavljačke inicijative – Mobilnost“.

„Na konferenciji u petak želimo da razjasnimo sva pitanja u vezi sa novim zakonom“, rekao je Knap i dodao da će na tom skupu biti reči o tome kako će ubuduće izgledati procedure.

Kaže i da Nemačka uvodi propis koji će važiti za ceo svet.

Kakva Nemačka? Srbija je ono što nam treba

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

123 Shares
123 Shares
Share via
Copy link