Lifestyle

Objavljena toksikološka analiza: Svi detalji Princove smrti

Rezultati toksikološke analize obavljene nakon smrti muzičara Princa isplivali su u javnost i sve iznenadili. Kako su rezultati pokazali on je u trenutku smrti u krvotoku imao prekomernu dozu narkotika fentanila.

Princ (57) preminuo je 21. aprila 2016. godine u svojoj kući na imanju Pejzli Park, a u trenutku smrti bio je sam.

Njegova smrt odmah je izazvala sumnju da je preminuo od prekomerne doze narkotika, što je i potvrđeno kada je utvrđeno da je u organizmu imao fentanil, drogu 50 puta jaču od heroina piše NME.

Toksikološki nalaz, do koga je došla agencija AP, iznosi detalje o količini te supstance, koje doktor Luis Nelson, iz službe za hitnu medicinsku pomoć Medicinske škole Rutgers iz Nju Džersija, opisuje kao “prilično jasan dokaz”.

– Količina fentanila u Prinsovoj krvi bila je izuzetno visoka, čak i za nekoga ko hronično pati od jakih bolova i često koristi fentanilske flastere – kaže on.

Princu je pronađeno i 450 mikrograma po kilogramu te droge u jetri, dok svaka količina veća od 69 mikrograma po kilogramu “predstavlja dozu fatalne toksičnosti”.

Doktor Čarls Mekej, predsednik Američkog koledža za medicinsku toksikologiju rekao je da je Princ lek uzimao oralno, dok fentanil u krvi i jetri ukazuje na to da je imao vremena za cirkulaciju pre nego što je umro.

U međuvremenu, glavni tužilac u slučaju istrage smrti popularnog pevača je izjavio da, usled pojave novih dokaza, razmatra nove informacije u smislu eventualnog podizanja optužnice u vezi sa njegovom smrću.

Smrti poznatih koje i dalje intrigiraju javnost

Share via
Copy link